Hlavní obsah

Miliardová přetahovaná se opět rozjíždí. Do fronty na zázračného kanonýra se staví další gigant

Momentálně je asi nejžhavějším zbožím na fotbalovém trhu. V nové sezoně začal tam, kde v té předchozí skončil - dává jeden gól za druhým, a to na všech frontách. Bundesliga, Champions League nebo pohár? To je jedno. Trefí se téměř vždy. Není tedy divu, že již tak obrovský zájem o norského kanonýra Dortmundu Erlinga Haalanda dál roste. Šustí se stovkami milionů eur a pole zájemců o jeho koupi se rozrůstá.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Norský kanonýr Erling Haaland se raduje z gólu.

Článek

Podle španělského listu Mundo Deportivo se do fronty na jeho služby nově postavil Liverpool. Haaland už měl ale nakročeno do Premier League dříve.

V létě byl na spadnutí jeho odchod do Chelsea, ale podle informací z britských médií transfer zhatil nehorázný požadavek agenta Mina Raioly na obří provizi do své kapsy, která v přepočtu měla překročit miliardu korun. V Chelsea tak raději dali přednost návratu Romelua Lukaka.

V době, kdy ještě Haaland hrával za Salcburk, jej také lákal do Manchesteru United manažer a krajan Ole Gunnar Solskjaer. Mladý šutér dal ale přednost Dortmundu, kde se mu alespoň z hlediska osobních statistik daří náramně. Za Borussi nasázel v 67 zápasech stěží uvěřitelných 68 gólů. Ten poslední proti Unionu Berlín opět obletěl svět.

Ve Vestfálsku už se nijak netají tím, že svůj ofenzivní klenot nejspíš neudrží. V červnu příštího roku se má v jeho kontraktu aktivovat výstupní klauzule o výši 90 milionů eur, tedy přes 2,7 miliardy korun. Podle serveru Transfermarkt.de je ale aktuální tržní hodnota 21letého kanonýra ještě o 40 milionů eur vyšší.

„Samozřejmě, že bude pro nás velmi těžké ho udržet. Ale neříkám, že je jeho setrvání vyloučené," řekl šéf Borussie Hans-Joachim Watzke listu Welt am Sonntag. „Uděláme všechno pro to, abychom si naše top hráče do budoucna udrželi," dodal.

Reklama

Související témata: