Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 0:0Severočeši se posunuli na předposlední místo

Fotbalisté Teplic v 9. kole první ligy doma remizovali 0:0 s Olomoucí a posunuli se na předposlední místo tabulky o bod před Karvinou. Hanáci v nejvyšší soutěži potřetí za sebou uhráli nerozhodný výsledek a jsou šestí. Severočeši na ligovou výhru čekají pět zápasů. Tepličtí v domácí soutěži neporazili Olomouc ve 12. utkání po sobě, poslední čtyři vzájemné souboje skončily remízou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Zahradníček z Olomouce, Martin Chlumecký a brankář Jan Čtvrtečka z Teplic.

Článek

Domácí v úvodu byli aktivnější, častěji se pokoušeli o střelbu a několikrát obranu Hanáků i vystrašili. Jejich zakončení však chyběl důraz, což bylo dáno i absencí klasického útočníka, na hrotu musel nastoupit záložník Černý.

Největší šance prvního poločasu přišla ve 33. minutě, kdy se dostal do zakončení právě Černý, ale jeho střela skončila těsně mimo.

Pro vývoj utkání mohla být významná srážka teplického stopera Mazucha s olomouckým Gonzálezem po čtvrthodině hry, kterou oba odnesli zraněním na hlavě. Teplický obránce sice ještě pokračoval, ale po chvíli kvůli otřesení odstoupil ze hry.

Po přestávce hosté přece jenom přidali na aktivitě, ale také na tvrdosti. Breite možná jen kvůli absenci videorozhodčího za svůj nevybíravý šlapák na Vondráška nedostal od rozhodčího Pechance červenou kartu.

Olomoučtí zahrozili v 71. minutě, kdy se ve slibné pozici v šestnáctce ocitl střídající Daněk, ale míč netrefil a jeho spoluhráč Zmrzlý přestřelil teplickou branku.

I ve zbytku utkání měli navrch defenzivní hráči. Mohla za to i nepřesnost v přípravné kombinaci na obou stranách. Překvapivější to bylo u Sigmy, která před začátkem kola měla společně s mistrovskou Slavií nejlepší ofenzivu soutěže.

Fotbalová liga - 9. kolo:
FK Teplice - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Vodrážka. ŽK: Fortelný, Laňka - González, Breite. . Diváci: 2120.
Teplice: Čtvrtečka - Laňka, Mazuch (28. Krunert), Chlumecký, Vondrášek - Jukl, Knapík - Moulis (72. Succar), Trubač, Fortelný - Černý (84. Kodad). Trenér: R. Kučera.
Olomouc: Macík - Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrlý - Sedlák, Breite - Zahradníček (46. Žifčák), González (67. Daněk), Hála (67. Šíp) - Růsek (81. Matoušek). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: