Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 3:1Olomoučtí hokejisté doma opět zabrali, vítězný gól vstřelil Krejčí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bambula 1 : 0
24. Krejčí 2 : 0
37. Jelínek 2 : 1
45. Káňa 3 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili v utkání 8. extraligového kola Liberec 3:1. Brankář Jakub Sedláček si tak připsal vítěznou premiéru v dresu Hanáků, jimž se podařilo uspět doma počtvrté z pěti zápasů. Vítězný gól dal sedmou brankou v šestém zápase za Olomouc od návratu z NHL hvězdný útočník David Krejčí, který ve druhé třetině zvyšoval na 2:0.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z výhry.

Článek
Fotogalerie

Olomouc se dostala do vedení v šesté minutě, kdy se Bambula po rychlém přechodu do útoku trefil přesně do pravého horního rohu Kváčovy branky. Zvýšit na rozdíl dvou branek mohli vzápětí Krejčí s Burianem, ale Kváča si na jejich kličky v samostatných únicích počkal a dvakrát svůj tým podržel. Následujících deset minut se hrál hokej bez větších šancí.

V posledních třech minutách úvodní třetiny ale mohly skórovat oba týmy. Nejdříve Burian bekhendem netrefil branku, vzápětí Ordoš s Grígerem nedohráli přesně přečíslení dvou proti jednomu a nakonec si skvělý zákrok připsal Sedláček, když hokejkou zastavil puk směřující do odkryté branky během liberecké přesilové hry.

Liberec na začátku druhé třetiny nevyužil přesilovou hru a vzápětí jej za to první olomoucká formace potrestala. Káňa precizní přihrávkou našel úplně volného Krejčího, který zblízka překonal hostujícího brankáře. Liberec mohl snížit zásluhou Zachara, jenže Sedláček si jeho střelu z pravého kruhu pohlídal. Také Olomouc mohla vstřelit další branku, ale střela Bambuly i teč Koloucha skončily těsně vedle Kváčovy branky. Neuspěl ani Kucsera, proti kterému zasáhl hostující brankář betonem.

Velké šance si Olomouc vytvořila v přesilové hře, ale po dobře sehraných kombinacích puk do sítě nedostali Káňa, Krejčí ani Kucsera. V liberecké přesilové hře pak několikrát nebezpečně střílel Filippi. Hosté se snížení dočkali těsně po uplynutí početní výhody, kdy dorazil puk za Sedláčkova záda Jelínek.

Olomoučtí vstoupili do třetí třetiny využitou přesilovkou; úspěšným střelcem byl Káňa, který zamířil přesně do horního rohu hostující branky. Snížit mohl vzápětí Zachar, jenže v samostatném úniku nedokázal překonat Sedláčka. Samostatný únik ale krátce nato nevyužil ani domácí Kucsera, úspěšnější byl Kváča.

Krátce po polovině třetí třetiny pak prolétla Birnerova tečovaná střela jen těsně vedle domácí branky a střelu Vlacha pokryl brankář Sedláček. Hosté neuspěli ani v závěrečné přesilové hře a hře bez brankáře, během které trefil Vlach jen tyč Sedláčkovy branky.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Bambula (Kolouch), 24. Krejčí (J. Káňa II, Kucsera), 45. J. Káňa II (Ondrušek, Kucsera) - 37. P. Jelínek (J. Vlach, Rosandič). Rozhodčí: Kika, Obadal - Pešek, Malý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 4475.
Olomouc: J. Sedláček - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner - Kucsera, Krejčí, J. Káňa II - Navrátil, J. Knotek, Burian - Kunc, Handl, Klimek - Bambula, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Liberec: Kváča - Melancon, Šmíd, Rosandič, Vitásek, M. Ivan, Derner - Záborský, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Ordoš - Faško-Rudáš, P. Jelínek, J. Vlach - J. Šír, A. Najman, Rychlovský - Jiruš. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: