Hlavní obsah

Spletli jsme si závěr s exhibicí. Nepodařenou, láteřil po výhře nad nováčkem trenér Slavie Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Docela pikantní dohra. Slavia smetla v epilogu 9. kola nejvyšší domácí soutěže hradeckého nováčka 4:1 a natáhla tak sérii ligových zápasů bez prohry na 54 utkání, přesto víc láteřil a nespokojenost dával najevo kouč sešívaných Jindřich Trpišovský než jeho hradecký kolega Miroslav Koubek.„Spletli jsme si konec zápasu s exhibicí, která nám vůbec nešla. Posledních dvacet minut jsme jen dohrávali, ani střídající hráči nepřinesli na hřiště, co měli. Vůbec se mi to nelíbilo a skvělá návštěva, která na zápas přišla, si to nezasloužila,“ netajil domácí trenér, že ho jeho tým s předváděnou bohorovností dopálil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta slaví vedoucí gól Slavie.

Článek

„Podobně jako před týdnem na Bohemce," připomněl, že nešlo o první případ, kdy to za rozhodnutého stavu jeho hráči až přeháněli s choutkami udělat z utkání fotbalovou show.

„Hradec je přitom hodně nepříjemným soupeřem, kterého vůbec neberu jako ligového nováčka. Těžko se proti němu hraje, je dobře organizovaným týmem, trenér Koubek tam udělal velký kus práce," shrnoval progres, který „votroci" během devíti podzimních kol na ligové scéně udělali a díky němuž už posbírali tucet bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání s Hradcem Králové.

„Docela slušný profit, proto nemám důvod láteřit, natož svému týmu něco vyčítat. Čtyřgólová porážka je to samozřejmě nepříjemná, ale my jsme v Edenu rozhodně nepůsobili trapným dojmem, natož abychom byť třeba jen na minutu rezignovali. Prostě se projevil rozdíl v kvalitě obou mužstev," působil doyen mezi ligovými trenéry Koubek, jako by ho další výprask při podzimní návštěvě Prahy vůbec nevyvedl z míry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek během utkání na Slavii.

Na Letné prohrál jeho tým v 5.kole se Spartou 0:4, tentokrát v Edenu se Slavií 1:4.

„Na Slavii, Spartu a vůbec mužstva hrající pohárovou Evropu nestačíme, takže jsme s nimi prohráli, na ostatní ale máme. Zákonitě, když padesát procent hráčů z našeho kádru nemá s ligou žádné zkušenosti. Učíme se za pochodu, každý podobný zápas, jako byl se Slávií, představuje pro můj tým školící lekci, při které se toho hodně naučíme a spoustu nových zkušeností si z ní vezmeme," bral kouč Východočechů výprask v Edenu s úsměvem a nadhledem.

„Navíc jsme sami Slavii uklidnili a nabídli ji, aby se rozjela," připomněl smolný úvod střetnutí, kdy už v 7. minutě vypadl nikým neatakovanému brankáři Fendrichovi Ševčíkův centr z rukou a Kuchta pohodlně skóroval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Hradce Králové Vilém Fendrich během utkání na Slavii.

„Rychlý gól nám skutečně pomohl. Hráli jsme dobře, měli jsme spoustu šancí, které jsme nedali, takže uklidnění přinesla až Samkova branka před přestávkou. Ale Hradec měl předtím hned několik slibných možností," přitakával Trpišovský.

Do druhého poločasu se už pokulhávající nešťastník Fendrich mezi tyče nepostavil, Koubek však odmítl, že by ho střídal kvůli minele při prvním gólu.

„Problémy s kolenem měl už v předchozím střetnutí s Pardubicemi, ale on, stejně jako lékaři a trenér brankářů mě ujišťovali, že je v pořádku a na Slavii chytat může. Zranění se mu ale obnovilo," vysvětloval hradecký trenér rošádu v bráně.

Reklama