Hlavní obsah

Montreal - Toronto 5:2Toronto v přípravě na NHL prohrálo, góly za něj stříleli jen Češi

New York

Hokejisté Toronta prohráli v přípravě na nový ročník NHL s Montrealem 2:5. V barvách vítězů se blýskl jednou asistencí Jan Myšák, za poražené skórovali David Kämpf a Ondřej Kaše. V brance Toronta odchytal necelých 29 minut Petr Mrázek a inkasoval jeden gól. V akci byli také další dva čeští gólmani. Josef Kořenář dostal jeden gól od Los Angeles, v brance Arizony odchytal dvě třetiny a slavil výhru 2:1. Daniel Vladař dostal v brance Calgary důvěru odchytat druhou polovinu s Vancouverem. Inkasoval jeden gól a jeho tým prohrál 2:4.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Český hokejista Ondřej Kaše střílí jednu z branek svého Toronta Maple Leafs v duelu s Montrealem Canadiens.

Článek
Fotogalerie

V bitvě tradičních kanadských rivalů o sobě dal jako první z Čechů vědět talentovaný Jan Myšák v dresu Montrealu, když si připsal asistenci u trefy na 3:0. Mladý český útočník se navíc blýskl parádní fintou, kdy oklamal torontského Dermotta, a je hitem sociálních sítí.

O pár desítek sekund později už přišla i česká gólová radost. V oslabení se prosadil David Kämpf a naděje Toronta na lepší výsledek ožila. Ovšem jen na chvíli. Ve stejné přesilovce totiž ještě Canadiens stihli navýšit své vedení.

Toronto krátce před druhou přestávkou snížilo, když se mezi střelce zapsal Ondřej Kaše, ale to bylo ze strany Maple Leafs ohledně vstřelených branek vše. Oba Češi tak ozdobili svůj premiérový start v barvách Toronta vstřeleným gólem.

Debut má za sebou po podpisu tříleté smlouvy v klubu i brankář Petr Mrázek. Na něj mířilo osm střel a sedm z nich dokázal zlikvidovat. Blýskl se parádním zákrokem, když na něj jel sám Josh Anderson, který mohl zkompletovat hattrick. Český gólman ale skvěle zasáhl.

Josef Kořenář odchytal ve svém prvním duelu za Arizonu 40 minut a byl zvolen třetí hvězdou zápasu. Jediným úspěšným střelcem Los Angeles při prohře 1:2 byl Sean Walker, jenž českého brankáře překonal z dorážky. Bezmála deset a půl minuty odehrál v dresu Coyotes Jan Jeník a v sestavě Kings se představil Martin Frk.

Dva čeští hokejisté na sebe narazili také v souboji Pittsburghu a Columbusu. Dominik Simon se vrátil do sestavy Penguins po nepovedeném angažmá v Calgary, prohře 0:3 však nezabránil. Obránce Stanislav Svozil si odbyl vítěznou premiéru v dresu Columbusu, kterou podpořil dvěma kladnými body.

Přípravné zápasy před NHL:
Montreal - Toronto 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Branky: 10. a 33. Josh Anderson, 30. a 59. Pazzetta (na první Myšák), 14. Ch. Dvorak - 32. Kämpf, 39. O. Kaše. Petr Mrázek odchytal za Toronto 28 minut a 48 sekund, z 8 střel inkasoval jednu branku a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta.
Pittsburgh - Columbus 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: 17. Činachov, 45. A. Boqvist, 58. Bemström.
St. Louis - Dallas 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 40. Bučněvič, 62. Anas - 18. Tufte.
Arizona - Los Angeles 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 35. Eriksson, 50. Guenther - 29. S. Walker. Josef Kořenář odchytal za Arizonu 40 minut, z 19 střel inkasoval jednu branku a úspěšnost zásahů měl 94,7 procenta.
Vancouver - Calgary (v Abbotsfordu) 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)
Branky: 3. Garland, 13. Wouters, 16. Miller, 54. Pearson - 33. Dubé, 40. Mickey. Daniel Vladař odchytal za Calgary druhou polovinu utkání, z 15 střel inkasoval jednu branku a úspěšnost zásahů měl 93,3 procenta.

Reklama

Související témata: