Hlavní obsah

Hokejisté Zlína jsou bez trenéra

Hokejová extraliga hlásí první trenérskou změnu. Oznámil ji tým PSG Berani Zlín. Jeho hlavní kouč Robert Svoboda rezignoval po porážce s Kladnem. Jako důvody označil výkony týmu v úvodu extraligy, v níž jsou Berani poslední. Klub informace zveřejnil na svých internetových stránkách.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Zlína Robert Svoboda (na snímku z 12. září 2021) rezignoval po porážce s Kladnem a kvůli výkonům v úvodu extraligy, v níž jsou Berani poslední.

Článek

„Po tomto zápase bylo jasné, že týmu může pomoci změna trenéra. Myslím, že je to momentálně neodkladně správná věc, která může ještě vše obrátit k lepšímu," uvedl na internetových strkánkách klubu Svoboda s tím, že chce z mužstva sejmout tlak okolí, který je vyvíjen na něj osobně a mužstva se negativně dotýká.

„Chci Robertovi Svobodovi za sebe i za celé vedení klubu poděkovat. Dvakrát přebíral tým v těžké pozici v rozjeté sezoně a vždy to zvládl. I tímto krokem ukázal, že mu v první řadě záleží na zlínském hokeji a hledá, jak mu pomoci. Je to sport, a ne vždy se daří. Věřím, že to bude pro hráče impuls, protože výsledky ve finále záleží na jejich výkonu," uvedl prezident klubu Jiří Korec.

Berany v úterním extraligovém zápase na ledě Olomouce povede asistent Martin Hamrlík společně s koučem zlínské juniorky Lubošem Jenáčkem. Vedení Beranů už ale jedná o novém složení realizačního týmu. Na to bude mít čas, jelikož další zápas čeká Berany až v neděli v Třinci.

Reklama

Související témata: