Hlavní obsah

Ať se Patrik naštve! přeje si Šilhavý. Schick se vrací do reprezentace

Aktualizováno

Kanonýr Patrik Schick nechybí v nominaci fotbalové reprezentace na pokračování kvalifikace MS pro říjnové zápasy s Walesem (8. října v Praze) a Běloruskem (11. října v ruské Kazani). Walesu, jemuž bude chybět zraněný kapitán Gareth Bale, čeští fotbalisté v březnovém utkání v Cardiffu podlehli 0:1. Tři dny po utkání v Praze odletí fotbalisté do Kazaně, kde se utkají s Běloruskem, které minulý měsíc v Ostravě porazili nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Do reprezentace se vrací Patrik Schick. Pomstí se Walesu za březnovou červenou kartu? Video: Sport.cz

 
Článek

Nejen kanonýr, také další hráči se pomalu vracejí. Po delší době je ve výběru obránce Filip Novák. Proti zářijovému srazu se objevují uzdravení obránci Jan Bořil, Ondřej Čelůstka a záložníci Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem. Naopak vypadl zraněný křídelník Jakub Jankto. V nominaci není žádný úplný nováček.

Podstatný by však měl být přece jen předvším návrat Patrika Schicka, který byl spolu s Cristianem Ronaldem nejlepší střelcem letošního EURO.

Právě v prvním utkání ve Walesu byl klíčový český útočník vyloučen, kvůli trestu tak o zářijový sraz přišel. Teď se může nahecovat a v Edenu stejnému soupeři sportovní cestou všechno vrátit.

„Souhlasím, přesně tak bych si to představoval. Opravdu bych přivítal, kdyby se Patrik naštval. Samozřejmě zdravě," usmívá se trenér Jaroslav Šilhavý.

„Nemůžeme samozřejmě tahat do utkání žádnou vendetu nebo pocity, že nám ublížili. Kdepak, nic takového! Musíme se zodpovědně nachystat se vším všudy," přeje si kouč.

UEFA již akceptuje očkování

Ke změnám dochází také v samotné organizaci srazu. „Konečně se vracíme ke dvouzápasovému cyklu, kvůli covidu se program v minulých letech nahustil," kvituje manažer národního týmu Libor Sionko.

UEFA už bude zohledňovat očkování. Očkovaní reprezentanti nemusí na testy

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„UEFA vydala poslední verzi protokolu opatření. Reflektuje již očkování všech členů mužstva a realizačního týmu. Očkovaní tedy již nemusejí být testováni. A kdo testování podléhá, může si nově vybrat laboratoř. Dříve UEFA uznávala jen Synlab," hlásí novinky.

Foto: FAČR

Tomáš Souček (vlevo) a Ondřej Kúdela v rouškách přivádějí národní tým na trénink...

Očkování není v reprezentaci stoprocentní. „Většina hráčů očkována je. Máme některé členy realizačního týmu, kteří ze zdravotních důvodů očkování nemají," podotýká Sionko.

Jisté problémy mu působí ruská Kazaň, kde teď své domácí duely hraje Bělorusko.

„Na komplikace jsme si už v poslední době malinko zvykli... Do Ruska je třeba mít víza, což je v současnosti vcelku zdlouhavý proces. Samozřejmě s ohledem na česko-ruské vztahy, konzulát tady není v plné síle. Pracujeme na tom měsíc, víza pořizujeme i pro náhradníky, aby je trenéři v případě potřeby mohli povolat," popisuje Sionko.

Nominace české fotbalové reprezentace na utkání kvalifikace MS s Walesem (8. října v Praze) a s Běloruskem (11. října v Kazani):
JménoKlubStartyGóly
Brankáři
Aleš MandousSlavia Praha10
Jindřich StaněkPlzeň20
Tomáš VaclíkOlympiakos Pireus440
Obránci
Jan BořilSlavia Praha270
Jakub BrabecAris Soluň221
Vladimír CoufalWest Ham241
Ondřej ČelůstkaSparta Praha313
Tomáš KalasBristol302
Aleš MatějůBrescia70
Filip NovákFenerbahce Istanbul251
David ZimaFC Turín20
Záložníci
Antonín BarákHellas Verona267
Tomáš HolešSlavia Praha162
Alex KrálWest Ham252
Lukáš MasopustSlavia Praha272
Jakub PešekSparta Praha51
Michal SadílekTwente Enschede40
Tomáš SoučekWest Ham437
Petr ŠevčíkSlavia Praha120
Útočníci
Adam HložekSparta Praha100
Patrik SchickLeverkusen3116
Matěj VydraBurnley427

Reklama