Hlavní obsah

Obnovená tradice! I s českým esem

Covidem přerušená tradice bude znovu navázána. Závěr sezony dostává pro plochodrážní fanoušky tradiční podobu. Po Zlaté přilbě (neděle 3. 10.) se o den později pojede i pražský Tomíčkův memoriál, který loni odstranily z termínové listiny protikoronavirová opatření.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík (vpředu) a Bartosz Zmarzlik z Polska (vlevo) během Grand Prix 2019 na stadionu Markéta v Praze. Ilustrační foto.

Článek

Pražští organizátoři nabídnou 4. října divákům i eso, které by určitě brali i v Pardubicích. Poslední český vítěz Zlaté přilby tam ale bude kvůli povinnostem v Polsku chybět. „Mrzí mě, že se nemůžu zúčastnit Zlatý přilby. Ale v pondělí budu na Tomíčkovi," uvedl pro speedwaya-z.cz Milík, který si v tomto týdnu připsal domácí titul.

V Praze na rozdíl od Pardubic, kde triumfoval v roce 2017, ještě nezvítězil. A zdejší dráha vůbec už proklatě dlouho česká na český úspěch (naposledy v roce 2010 Matěj Kůs).

Přijde v pondělním večeru? Na Markétě se sejde vyrovnaná konkurence. Závod se pojede už podvaapadesáté.

Pardubice loni protikoronavirovým opatřením unikly, byť s omezeními pro diváky. Letos pořadatelé na východě Čech i v Praze mohou přivítat diváky bez početních omezení.

Plochodrážní víkend
Pardubice
Pátek 1. 10. v 17.00 - MS juniorů (mj. s českou nadějí Janem Kvěchem)
Sobota 2. 10. ve 13.00 - Zlatá stuha juniorů a MS ve flat tracku
Neděle 3. 10. ve 12.00 - 73. Zlatá přilba (mj. s trojnásobným vítězem Jasonem Doylem z Austrálie, jeho krajanem Maxem Frickem, Slovincem Matejem Žagarem)
Praha Markéta
Pondělí 4. 10. v 18.00 - 52. Tomíčkův memoriál (mj. s Václavem Milíkem, Dánem Matiasem Nielsenem, Britem Adamem Ellisem)

Reklama