Hlavní obsah

Krejčí mi bude ohromně chybět, přiznává Pastrňák a promluvil i o rodinné tragédii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston/Praha

V Bostonu se chystá už na svou osmou sezonu v NHL, která však pro něj bude přece jen trošku jiná než těch předešlých sedm. Nejlepší český hokejista posledních pěti let David Pastrňák se totiž v Bruins bude muset obejít bez svého velkého kamaráda a zároveň vzoru Davida Krejčího, který se v létě rozhodl po 15 letech u Medvědů skončit a pokračovat v kariéře v Olomouci, v níž hokejově vyrůstal.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Útočník Bostonu David Pastrňák během přípravného zápasu s Philadelphií.

Článek

Pastrňák před zámořské novináře předstoupil před svým prvním přípravným zápasem na novou sezonu proti Philadelphii, v němž Bostonu pomohl k triumfu 4:2 jednou asistencí. A ještě než dal žurnalistům prostor k jejich dorazům, sám začal zmínkou o osobní tragédii, která je se švédskou přítelkyní Rebeccou v létě potkala, když jim prvorozený syn Viggo zemřel šest dní po porodu.

„Jménem svým a mé přítelkyně Rebeccy chceme poděkovat spoluhráčům, celé organizaci Bostonu a všem fanouškům za podporu. Za veškerou podporu napříč ligou a fanoušky vám moje i Rebecčina rodina moc děkuje. Bylo to těžké období, kterým jsme si procházeli a stále procházíme," prohlásil pětadvacetiletý havířovský odchovanec.

Zbytek ze zhruba čtyřminutového briefingu už se točil jen kolem hokeje. Tedy hlavně okolo Davida Krejčího. A Pastrňák neskrýval, jak moc mu bude jeho krajan a nerozlučný parťák chybět.

„Bude to bez něj něco úplně jiného. Celou dobu jsem byl zvyklý ho tady mít. Byl mým idolem a zároveň nejlepším kamarádem. Kdykoli jsem něco potřeboval nebo jsem si s něčím nevěděl rady, byl tady pro mě. Bude mi ohromně chybět," uvedl vítěz posledních pěti ročníků ankety Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu sezony.

S Krejčím, který v české extralize válí a po čtvrtečních dvou asistencích proti Kladnu se vyhoupl do čela kanadského bodování soutěže, zůstává v pravidelném kontaktu. „Vím, že si to doma ohromně užívá, může hrát před svojí rodinou a kamarády. Ukazuje svým dětem a ženě místa, kde vyrůstal. Jsem za něj šťastný, ale bude mi chybět," řekl Pastrňák.

„Nejkrásnější pro mě na tom je, že, s veškerým respektem k Olomouci, nešel do nejlepšího klubu v České republice, ale do svého mateřského klubu. To je pro každého evropského hokejistu vždycky speciální věc," doplnil Pasta, který si prý neumí představit, jaké to musí být v extralize nastupovat. On sám takovou šanci neměl, protože z rodné země odešel už jako junior do Švédska a následně se přesunul do zámoří.

Odchod Krejčího jej sice mrzí, bere ho ale jako fakt, se kterým se musí smířit. „Je to hokej a víme, že se v něm tyhle věci stávají. Nezbývá nám nic jiného, než jít dál. Pořád je tady skvělá parta lidí, jsou jako moje druhá rodina. A já se těším, až to zase začne. Cítím se dobře, bylo super mít zase možnost připravovat se přes léto, což mi naposledy chybělo. Byl jsem zdravý a odvedl jsem dobrou práci," míní Pastrňák.

A s úsměvem na rtech reagoval i na dotaz, jak moc mu bude Krejčí chybět s ohledem na jejich zvláštní rituál při rozbrusleních. „Musím si během rozbruslení před přípravnými zápasy udělat průzkum, uvidíme. Ale někoho nového si určitě najdu," chechtal se.

Reklama