Hlavní obsah

Litvínov - Brno 3:4Litvínov prohrál posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Havelka 1 : 0
9. Zdráhal 2 : 0
25. Pavlík 2 : 1
29. Mallet 2 : 2
32. Rákos 2 : 3
39. Hübl 3 : 3
48. Mueller 3 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova prohráli v utkání 10. kola hokejové extraligy s Brnem 3:4. Domácí prodloužili sérii porážek na sedm zápasů, získali během ní jen dva body. Kometa naproti tomu třetí neúspěch za sebou odmítla, přestože po první třetině prohrávala 0:2. Hosté vývoj do 32. minuty třemi góly otočili, pak sice ještě vyrovnal Viktor Hübl, ale vítěznou branku dal hostující Peter Mueller.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Viktor Hübl z Litvínova pálí na brněnskou branku.

Článek

Litvínovští dali hned zkraje duelu jasně najevo, jak moc touží opět zažít radost z vítězství, na které dosáhli naposledy 12. září. K vedoucímu gólu jim však pomohla i porce štěstí. Hostující gólman Tomek vyjel za branku za nahozeným pukem, jenže ten k němu vůbec nedoputoval, neboť se odrazil před brankoviště a Havelka z této pozice zkrátka musel skórovat.

V páté minutě byl kousek od zvýšení Pospíšil, jehož pokus rozezvučel brankovou konstrukci. Tým Vervy pak přečkal bez úhony první oslabení v zápase po Kolářově prohřešku. V deváté minutě hosté v obraně hodně zaspali, Kudrna našel Zdráhala a ten zblízka zvýšil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Radovan Pavlík z Brna a Martin Havelka z Litvínova.

V úvodu druhého dějství mohl přidat třetí trefu domácích Lukeš, z ideální pozice však nedokázal překonat Tomka, který jeho pokus vytěsnil a udržel tak Brňany ve hře. Vzápětí Roth zasáhl nepříjemně pukem Jurčíka, po němž zbyla na ledě krvavá stopa a zamířil do kabin. Ve 25. minutě se za záda litvínovských obránců dostal Pavlík a po parádním zakončení snížil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Viktor Hübl z Litvínova se raduje z gólu.

O čtyři minuty později už slavili hráči Komety vyrovnání. Mikyskův pokus usměrnil Mallet do branky bruslí. Dlouhá konzultace sudího s kolegou u videa sice nejprve skončila rozpažením na znamení toho, že gól nebyl uznán, ihned však následovala trenérská výzva hostů a vše bylo k nelibosti domácích jinak - 2:2.

Rozhození Severočeši inkasovali ve 32. minutě potřetí, když se prosadil dorážející Rákos. Litvínov postavila alespoň trochu na nohy následující přesilovka, přestože v ní domácí příliš přesvědčiví nebyli. Ve 39. minutě se ale dočkali vyrovnávací branky. Hübl nejprve nepotrestal obrovskou Mikyskovu chybu při rozehrávce ve vlastním obranném pásmu, ale jen pár sekund nato si kapitán Vervy vše vynahradil.

Ve třetí třetině mohli pohnout stavem Irving a Zaťovič, ale neuspěli. Ve 45. minutě zakončoval bleskový výpad se Strakou Jarůšek, Tomek však předvedl vynikající zákrok. Brňané se vzápětí ubránili v oslabení a jen co byli znovu v pěti, Mueller vystihl Lukešovu rozehrávku a z pozice mezi kruhy prostřelil Godlu. Na začátku 52. minuty mohl Mueller přidat pojistku, tento minisouboj ale vyhrál Godla.

Po chvilce zakončoval na druhé straně Irving, ani Tomek se však nenechal zahanbit. Litvínov pak měl k dispozici další přesilovku, v níž měl dvě šance Hübl a předchozí chybu mohl odčinit Lukeš, Kometa však držela těsné vedení. Jihomoravané ho uhájili i v minutu a půl dlouhé power play Severočechů.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:4 (2:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Havelka (L. Stehlík), 9. P. Zdráhal (A. Kudrna), 39. V. Hübl (F. Lukeš, Stříteský) - 25. R. Pavlík (Kučeřík), 29. Mallet (D. Mikyska, Gulaši), 32. Rákos (Bartejs, Magee), 48. Mueller. Rozhodčí: Kika, Sýkora - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 2580.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Zeman, P. Demel, D. Kolář - F. Lukeš, V. Hübl, P. Straka - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, Gerhát, Pospíšil - Havelka, Jurčík, L. Stehlík. Trenér: Országh.
Brno: M. Tomek - Roth, Bartejs, Holland, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Krištof, L. Horký - R. Pavlík, Kollár, Haščák - Magee, Rákos, Mallet - T. Šoustal. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: