Hlavní obsah

Manchester Utd. - Everton 1:1Manchester United remizoval s Evertonem, Chelsea se posunula do čela

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United remizovali v 7. kole anglické ligy s Evertonem 1:1 a nevyužili možnost dostat se do čela neúplné tabulky. Na branku Anthonyho Martiala ze 43. minuty odpověděl po hodině hry Andros Townsend. United nevyhráli v lize podruhé za sebou a jsou se 14 body o skóre třetí za Chelsea a Liverpoolem. Blues se po výhře 3:1 nad Southampton posunuli na první místo o dva body před nejbližší pronásledovatele. Everton má čtvrtém místě stejně bodů jako United a Liverpool.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Manchesteru United v akci.

Článek

"Rudí ďáblové" nastoupili do utkání bez hvězd Cristina Ronalda a Paula Pogby. Oba ofenzivní hráči zůstali na lavičce náhradníků. Svěřenci trenéra Ole Gunnara Solskjaera mohli jít přesto v prvním poločase několikrát do vedení. Velkou šanci měl především v 21. minutě Edinson Cavani, jehož hlavičku pohotově vyrazil brankář Jordan Pickford. Na druhé straně se zase blýskl gólman David de Gea proti šanci Demaraie Graye.

Skóre utkání otevřel ve 43. minutě domácí Martial, který využil přesné přihrávky Bruna Fernandese. Pětadvacetiletý útočník se prosadil proti Evertonu popáté v kariéře. Krátce před hodinou hry se dostal na hřiště také Ronaldo, který vystřídal Cavaniho. Portugalský útočník však tentokrát vyšel střelecky na prázdno a naopak udeřil Everton. Po nepovedeném rohovém kopu United vyrovnal z rychlého brejku Townsend. Anglický záložník se trefil ve třetím zápase po sobě.

Čtyři minuty před koncem mohlo být pro domácí ještě hůř, když skóroval Yerri Mina, jeho branku však rozhodčí po konzultaci s videem neuznal kvůli ofsajdu.

Blues se dostali do vedení již v 9. minutě, kdy se po standardní situaci prosadil obránce Trevoh Chalobah. Před poločasovou pauzou přidal druhou branku londýnského celku Timo Werner, jeho trefa ale kvůli útočnému faulu Césara Azpilicuety neplatila. Po hodině hry srovnal z penalty James Ward-Prowse.

Právě kapitán Southamptonu ale svému týmu v 77. minutě zkomplikoval závěr zápasu. Po tvrdém skluzu na střídajícího Jorginha viděl červenou kartu. Chelsea početní výhodu využila brankami Wernera a Chilwella.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Fotbalisté Chelsea oslavují jednu ze svých branek proti Southamptonu.

Arsenal remizoval s Brightonem 0:0 a bodoval počtvrté v řadě. V domácím týmu byl nejblíže gólu Lewis Dunk, který z dorážky překopl poloodkrytou branku. V jediné slibné šanci Arsenalu neuspěl v přečíslení dva na jednoho zakončující Emile Smith Rowe.

"Kanonýři" v neúplné tabulce ztrácí z devátého místa šest bodů na vedoucí Chelsea a po nevydařeném startu se přibližují pohárovým pozicím, Brighton se posunul na pátou příčku.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Trenér Arsenalu Mikel Arteta po bezbrankové remíze na hřišti Brightonu.

Český reprezentant Matěj Vydra dostal příležitost v základní sestavě Burnley, ale po zásahu do hlavy musel již v 35. minutě opustit hřiště. Jeho tým na domácím hřišti remizoval s Norwichem 0:0, nováček získal první bod v sezoně.

První výhru v sezoně uhráli fotbalisté Leedsu, kteří brankou Diega Llorenteho zdolali nováčka z Watfordu 1:0. Tři body bral také Wolverhampton, jenž zdolal Newcastle 2:1.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Manchester United - Everton 1:1 (43. Martial - 65. Townsend)
Burnley - Norwich 0:0
Chelsea - Southampton 3:1 (9. T. Chalobah, 84. Werner, 89. Chilwell - 61. Ward-Prowse z pen.)
Leeds - Watford 1:0 (18. D. Llorent)
Wolverhampton - Newcastle 2:1 (20. a 58. Hwang Hi-čchan - 41. Hendrick)
Brighton - Arsenal 0:0

Reklama

Související témata: