Hlavní obsah

Jarošíkovi premiéra na Slovácku bodově nevyšla. Máme ale na čem stavět, tvrdí nový kouč Teplic

Čestmír FolkSport.czPrávo

Premiérový duel na prvoligové lavičce se pro jeho mužstvo zpočátku vyvíjel dobře, ale nakonec se z bodového zisku neradoval. Fotbalisté Teplic, které poprvé vedl kouč Jiří Jarošík, padli na Slovácku těsně 2:3.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Nový trenér Teplic Jiří Jarošík.

Článek

Zápas v Uherském Hradišti pro váš tým začal velmi solidně, že?

Je to tak. Povedlo se nám vstřelit vedoucí gól. Slovácko ovšem potom přidalo a zatlačilo nás. Bylo čím dál víc na balonu. Velká škoda, že jsme si nechali před pauzou vstřelit vyrovnávací branku. Kdybychom udrželi vedení do poločasu, mohlo se utkání vyvíjet jinak.

Po přestávce jste inkasovali další dva góly...

Zejména ten na 2:1 byl hodně hloupý. Při dvoubrankovém manku už jsme to pak měli hodně těžké. Těší mě, že se nám i díky povedeným střídáním podařilo utkání aspoň zdramatizovat. Dali jsme kontaktní gól a v závěru jsme měli víc ze hry. Jenže další vyloženou příležitost jsme si už bohužel nevypracovali.

Jde o vaše první angažmá v nejvyšší domácí soutěži. Byl jste před premiérovým duelem nervózní?

Ani ne. Spíš po střetnutí jsem plný emocí. Mám radost z posledních dvaceti minut, v nichž jsme proti silnému Slovácku předváděli otevřený fotbal, jemuž nechyběly důraz a agresivita. Kluci ukázali, že mají velkou chuť. Dali do zápasu srdce. Máme na čem stavět.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Rezek z Teplic.

Vrátil jste do první ligy bývalého reprezentanta Jana Rezka, který v Teplicích trénuje mládež a dosud nastupoval za béčko. Splnil na hrotu vaše očekávání?

Určitě nezklamal. Vstřelil gól a rozhodně nám pomohl i herně. Pokud se nám v dohledné době nevyprázdní naše dost početná marodka, budu uvažovat o jeho nominaci také na další ligové zápasy.

Teplic jste se po odvolaném Radimu Kučerovi ujal ve středu. Co se dalo do sobotního střetnutí v Hradišti stihnout?

Byla to dost krátká doba. Snažil jsem se především poznat jednotlivé hráče. Nic podstatného jsem zatím nechtěl měnit. Od toho bude nadcházející reprezentační přestávka, během níž bude na všechno víc času. Někteří kluci ukázali charakter a týmovost, u některých to bylo o něco horší.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a střelec vyrovnávacího gólu Petr Reinberk ze Slovácka.

Brankář Čtvrtečka se nezdál nejjistější...

Nerad bych to hodnotil bezprostředně po utkání. Rozhodně ale nebyl nejsilnější stránkou našeho mužstva.

Úkolu dostat teplický celek ze spodních pater tabulky výš se tedy nebojíte?

Udělám maximum, abych mužstvo nastartoval k lepším výkonům a výsledkům. Jsem přesvědčený, že postupně budeme stoupat tabulkou. Mým cílem je taky získat si přízeň teplických fanoušků.

Vedení klubu vás prý dopředu upozornilo, že na velké posily v zimě pomýšlet nemůžete...

Já po nich ani netoužím. Chci do týmu pracovité fotbalisty, kteří makají, a budou odhodlaní odevzdat všechno ve prospěch Teplic. V takovém případě je mi úplně jedno, je-li jim osmnáct nebo třicet let.

Reklama

Související témata: