Hlavní obsah

Tvrdík vypsal největší prémie, proč se na derby netěší? Jeho rival střídá ponožky i košile

Praha

Nervozita stoupá nejen v hráčských kabinách, ale také v kancelářích vedení obou rivalů. Fotbalová bitva o Prahu se blíží, Sparta večer hostí mistrovskou Slavii. Jelikož se v aktuální ligové sezoně hraje o jediné místo v předkolech Ligy mistrů, aktéři derby si moc dobře uvědomují, co je ve hře. Navíc když tabulku překvapivě stále vede podceňovaná Plzeň. Šlágr na Letné začíná večer v 19:00.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík před derby se SpartouVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Oba rivalové berou zřetel na novou situaci. Nic jiného jim ani nezbývá.

„Příští rok bude o Ligu mistrů hrát jen vítěz naší ligy, do pohárů jdou jen čtyři týmy. Liga je pro nás teď důležitější než mezinárodní soutěže," avizoval před časem šéf klubu Jaroslav Tvrdík v obsáhlém rozhovoru pro Odbor přátel Slavie.

„Sparta bude po dlouhé době vážný konkurent. Za mě jsme ještě nikdy neprohráli derby. Teď čekám, že to bude těžké. Až ho prohrajeme, pak teprve budu smutný. Jednou to přijde. Motivace na podzim je jasná, hráči určitě dostanou vyšší prémie za derby než za Konferenční ligu," dodával.

Šéf Sparty František Čupr před derby se SlaviíVideo: O2 TV Sport

Jak slíbil, tak učinil. „Vyšší prémie za derby platí," potvrzuje Tvrdík v aktuálním rozhovoru pro O2 TV Sport.

Šéf sešívaných už cítí patřičnou nervozitu. „Na derby se netěším, budu z toho mít nervy..." říká upřímně.

„Hraje se na Spartě. Derby nemá favorita, ale s ohledem na domácí prostředí si myslím, že Sparta roli favorita nese... Má za sebou docela dobré zápasy, naposledy výhru nad Rangers. Bude chtít zvrátit docela dlouho sérii," tuší Tvrdík.

Slavia od března 2016 neprohrála se Spartou 14 soutěžních zápasů po sobě, dvanáct v lize, dva v poháru. Proto Tvrdíkův protějšek před derby mění rituály.

„Je to tak, neustále přemýšlím, proč jsme ještě nezvládli žádné vítězné derby za dobu, co tu jsem. Měním si košile, měním si ponožky a podobně, zkouším, co bude to pravé... Hlavně doufám, že kluci v derby zapnou a odneseme si vítězství," usmívá se sparťanský generální ředitel František Čupr, který ve fotbale působí téměř na den přesně tři roky.

V přiložených videích si poslechněte další podrobnosti, co oba funkcionáři říkají třeba o prodeji hráčů, enormním zájmu o některé opory či budoucnosti stadionu na Letné.

Derby na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal
Celý rozhovor s Františkem Čuprem uvidí diváci v neděli od 14:30 na O2 TV Fotbal. Od 15:00 následuje na O2 TV Fotbal povídání s Jaroslavem Tvrdíkem. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu v roli hostů slávistického záložníka Lukáše Provoda a legendárního střelce Horsta Siegla. Diváci se mohou těšit také na rozbor od ambasadora O2 TV Petra Čecha, který poskytl stanici O2 TV Sport exkluzivní předzápasový rozhovor. Aktuální informace přímo z Letné přinese reportér David Sobišek. Samotným přímým přenosem pak bude provázet zkušené komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a Václav Pilný.
Kdo podle vás vyhraje 300. derby mezi Spartou a Slavií?
Vyhraje Sparta
36,6 %
Vyhraje Slavia
46,7 %
Zápas skončí remízou
16,7 %
Celkem hlasovalo 13573 čtenářů.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice