Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 2:3 SN Hradec Králové otočil duel na Spartě a vyhrál po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Řepík 1 : 0
16. Horák 2 : 0
40. Klíma 2 : 1
52. Jergl 2 : 2
65. Lev (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v 11. kole extraligy na ledě Sparty 3:2 po samostatných nájezdech, přestože prohrávali 0:2. Ve vzájemných soubojích tak uspěli poprvé po čtyřech porážkách. Aktuálně si Východočeši připsali čtvrtou výhru z posledních pěti utkání. Sparta po pěti vítězství podruhé v řadě prohrála.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Sparty Jakub Neužil inkasuje gól proti Hradci Králové.

Článek

Za Spartu nastoupil sedmnáctiletý obránce Nino Tomov, který se stal prvním Bulharem v české extralize. Mountfieldu chyběl nemocný kanadský útočník Chris Lalancette a do sestavy se zařadil dvaadvacetiletý Martin Štohanzl, jenž si stejně jako na druhé straně Tomov odbyl v nejvyšší soutěži premiéru.

Sparta se ujala vedení už po půl minutě hry, kdy obránce Pavelka našel ideálně kapitána Řepíka, který doklepl puk do odkryté branky. Neužil, který dostal v brankovišti Sparty přednost před jedničkou Salákem, si poradil s Jerglovou střelou z otočky z mezikruží. Nebezpečnější ale byli domácí a v 16. minutě vteřinu po vypršení Orsavova trestu překonal Lukeše nadvakrát z dorážky Horák.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Roman Horák ze Sparty dává gól brankáři Hradce Králové Štěpánu Lukešovi (vlevo).

Ve 23. minutě přečíslení Sparty tří na jednoho přerušil faulem na Poláška Perret a Hradec Králové se ubránil i v následném oslabení nejdříve ve třech proti čtyřem a pak ve čtyřech proti pěti. Před polovinou utkání měl možnost na vyrovnání Orsava, ale minul. Ve 32. minutě vyřešil Řepík individuálně přečíslení dvou na jednoho a Lukešovi pomohla pravá tyč. Tu trefil i na druhé straně Koukal, což si sudí oveřili u videorozhodčího.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Petr Koukal z Hradce Králové a brankář Sparty Jakub Neužil.

Další příležitost domácích měl z brejku Chlapík. Mountfield potom nevyřešil dobře přečíslení tři na jednoho, když na Perretovu přihrávku nedosáhl Jergl. Hosté snížili 27 sekund před koncem druhé třetiny, kdy se při Dvořákově trestu trefil z levého kruhu přes stínícího Smoleňáka Kevin Klíma.

Vrátil Pražanům dvoubrankový náskok mohl po přečíslení Doležal. Mountfield se ale tlačil za vyrovnání a v 52. minutě prostřelil Neužila Jergl. Za tři minuty mohl Spartě vrátit náskok Řepík, jehož fauloval v úniku Cingel, ale kapitán Pražanů nařízené trestné střílení neproměnil. V prodloužení byl nebezpečnější Hradec Králové a v nájezdech se z jeho strany prosadili Lev, Kevin Klíma a McCormack, zatímco Lukeš neinkasoval.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Řepík (T. Pavelka, E. Thorell), 16. R. Horák (M. Jandus, Řepík) - 40. Kevin Klíma (McCormack, Orsava), 52. Jergl (Kevin Klíma), rozhodující sam. nájezd Lev. Rozhodčí: R. Svoboda, Obadal - Pešek, Ganger. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 5875.
Sparta: Neužil - Polášek, T. Pavelka, Jurčina, Mikliš, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Tomov - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Chlapík, Sobotka, Z. Doležal - M. Forman, D. Kaše, Buchtele - Zikmund, D. Vitouch, Prymula. Trenér: Jandač.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Smoleňák, Cingel, Orsava - Oksanen, Koukal, Lev - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Lamper, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: