Hlavní obsah

Č. Budějovice - Litvínov 0:3Litvínov ukončil sérii sedmi porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hübl 0 : 1
57. Zdráhal 0 : 2
59. Jarůšek 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v 11. kole extraligy v Českých Budějovicích 3:0 a ukončili sérii sedmi porážek. Čistým kontem se pod jejich vítězství podepsal brankář Denis Godla, o góly se postarali Viktor Hübl, Patrik Zdráhal a Richard Jarůšek. Jihočeši tak nenavázali na předešlé dvě výhry.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují gól - archivní foto.

Článek

Hosté vykročili za ukončení série nezdarů hned v úvodu zápasu, ve 3. minutě je po rychlé přímočaré akci posunul do vedení kapitán Hübl, který prostřelil brankáře Hrachovinu. Severočeši se prezentovali aktivní ofenzivou, která činila potíže chybující domácí obraně.

Hokejisté Motoru ale postupně přebírali iniciativu a zvyšovali tlak. Skóre se však neměnilo po velkém závaru Pechovy řady, ani v další akci, kdy Ondráček tečoval nahození Percyho od modré čáry. V závěru první části hráli Jihočeši přesilovku, kapitán Gulaš několikrát mocně pálil bez přípravy ze svojí parkety na levém kruhu, Godlovo konto však zůstalo čisté.

Při vstupu do druhé části mohl zblízka zvýšit Zdráhal, ale Hrachovina byl proti. Budějovický tým se ztěžka probíjel proti aktivně napadajícímu soupeři, přesto se několikrát dokázal usadit v útočném pásmu. Neujaly se nebezpečné střely Šenkeříka a Vráblíka od modré čáry, nevyrovnal ani Abdul z výhodné pozice v početní výhodě.

Krátce po polovině zápasu se řítili Zdráhal s Estephanem na jediného obránce, těžkou situaci vyřešil Hrachovina. Jeho branku ohrozil také Jarůšek. Tři minuty před druhou pauzou jeli domácí dva na jednoho, ale Ondráček přihrál Gulašovi na paty.

Na začátku třetí třetiny nevyužil dvakrát příležitost vyrovnat Valský. Domácí stále výrazněji sázeli na útok, zatímco hosté obětavě bránili a snažili se těžit z brejkových situací. Na straně Jihočechů nepřicházely další šance, zato Severočeši přidali druhou trefu, když Zdráhal střelou po ledě přesně zamířil k pravé tyčce. Budějovičtí sáhli k power play již tři a půl minuty před koncem, místo snížení ale inkasovali potřetí.

11. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Verva Litvínov 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. V. Hübl (Pospíšil, F. Lukeš), 57. Zdráhal (Estephan), 59. Jarůšek (Balinskis, Godla). Rozhodčí: Šír, Micka - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5639.
České Budějovice: Hrachovina - Percy, Štich, Šenkeřík, Piskáček, Vráblík, Štencel, Bindulis - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Valský, M. Hanzl, Abdul - Karabáček, D. Voženílek, Venkrbec - Holec, Toman, M. Beránek. Trenér: Modrý.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Kolář - Jarůšek, Gerhát, P. Straka - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil-– M. Havelka, Jícha, L. Stehlík. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: