Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 4:3 SNHokejisté Pardubic porazili Kladno, v nájezdech rozhodl Camara

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Suchánek 0 : 1
7. Blümel 1 : 1
13. Říčka 2 : 1
21. Hlava 2 : 2
25. Camara 3 : 2
51. Filip 3 : 3
65. Camara (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 11. extraligového kola Kladno 4:3 po samostatných nájezdech. Rytíři brzy vedli, ale pak museli dvakrát dotahovat. O třetím vítězství Dynama za sebou rozhodl útočník Anthony Camara, jenž se gólově prosadil i v průběhu základní hrací doby.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matej Paulovič a Robert Kousal z Pardubic - archivní foto.

Článek

Východočeši z úvodního náporu a příležitostí Pauloviče a Anděla nic nevytěžili, naproti tomu Suchánek po Plekancově asistenci překonal v polovině čtvrté minuty brankáře Kloučka. Vedení si Středočeši užívali pouze 155 sekund než vyrovnal Blümel. Ve 13. minutě navíc Mikuš připravil parketu pro zakončení Říčkovi a ten nezaváhal. Vyrovnat mohl v oslabení Filip, jenže ztroskotal na Kloučkovi.

Hned po 20 sekundách druhé části se podařilo vyrovnat v početní výhodě Hlavovi. Vzápětí navíc domácí špatně vystřídali, trest odpykal Camara a z trestné lavice sledoval, jak ujel v oslabení Poulíček. Na vyrovnání si však Dynamo muselo počkat až do 25. minuty, kdy Camara v přesilovce usměrnil kotouč za Bowova záda.

Už po 21 sekundách z poslední dvacetiminutovky se proti pravidlům provinil Kehar, hosté se však ubránili. Před polovinou třetí třetiny zastavil ujíždějícího Hlavu jen za cenu faulu Cienciala a stav se neměnil ani tentokrát, přestože dvakrát nebezpečně zakončoval Jágr. Oba pokusy hrajícího majitele Rytířů však vykryl Klouček. Jen chvilku nato ale Pardubičtí chybovali uvnitř svého obranného pásma, na modré čáře zachytil puk Beran, našel Filipa, ten zakončil chytře po ledě mezi betony.

Pět minut před koncem základní hrací doby měli hosté obrovské štěstí, když Paulovič při dorážce zblízka minul prakticky úplně prázdnou branku. O chvilku později byl při manévrech poblíž domácí branky faulován Jágr Košťálkem. Rytíři sáhli k poradě při oddechovém času, jenže největší šanci měl v oslabení po Bowově zaváhání Blümel. Strážce hostující branky stihl vše napravit, vzápětí přidal další dobrý zákrok a šlo se do prodloužení.

V něm se dostal do výborné šance Melka, konec však odmítl Klouček. Stejně bezchybně si vedl i Bow, o bodu navíc tak musely rozhodnout až nájezdy. Kristo, Blümel a Strnad nedali, Camara parádně proměnil. Filip, Říčka a Plekanec byli poté neúspěšní a Paulovič vymetl horní růžek.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Blümel (Paulovič, Poulíček), 13. Říčka (J. Mikuš), 25. Camara (Cienciala, Košťálek), rozhodující sam. nájezd Camara - 5. J. Suchánek (Plekanec, Hlava), 21. Hlava, 51. M. Filip (M. Beran). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 9680.
Pardubice: Klouček - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála - Blümel, Poulíček, Paulovič - Cienciala, A. Musil, Říčka - Camara, R. Kousal, Hecl - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, J. Suchánek, Donaghey, Baránek, Wood - Jágr, Plekanec, Hlava - Strnad, Kubík, Dvořáček - Melka, M. Filip, Račuk - M. Beran, Pitule, Kristo. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata: