Hlavní obsah

I Sagan šel k zemi, Kanaďana málem přejela motorka. Hvězdy se topily v blátivé lázni

Roubaix/Praha

Cyklistické klasice Paříž-Roubaix se přezdívá „Peklo severu“ a letos bylo toto označení ještě přiléhavější než v ostatních případech. Slavný monument, jehož tradice sahá do roku 1896, se kvůli koronavirové pandemii jel tentokrát až v říjnu a podzimní plískanice připravila všem účastníkům opravdové inferno.

Blátivý chaos při vítězství Colbrelliho na Paříž-RoubaixVideo: sntv

 
Článek

Obávané kočičí hlavy na cestách zalila dešťová voda, která s sebou stáhla pod kola cyklistů bahno z polí. V příkopech během závodu nekončili jen závodníci, ale problémy měli i motocyklisté vezoucí kameramany.

Závodníci nebyli pod nánosy bahna rozeznatelní jeden od druhého. Extrémní podmínky přinutily jezdce i k nezvyklým improvizacím. Fanoušky třeba pobavil Francouz Christophe Laporte, jenž místo brzdy použil svoji nohu, kterou přišlapoval zadní kolo.

Na zrádné bahno doplatil třeba i Kanaďan Guillaume Boivin, kterého málem přejel motocykl. Řidič v jinak úspěšné snaze se mu vyhnout šel ale rovněž k zemi.

Pád připravil o naděje na úspěch mimo jiné i slovenskou hvězdu Petra Sagana, pro něhož to byl poslední závod v týmu BORA hansgrohe. S dvanáctiminutovou ztrátou nakonec dojel na 56. místě.

Jediný český zástupce Zdeněk Štybar, jenž ve slavné klasice dvakrát obsadil druhé místo, tentokrát dojel s více než šestiminutovou ztrátou na vítězného Itala Sonnyho Colbrelliho na 26. místě.

Reklama

Související témata: