Hlavní obsah

Komplikace před Walesem. Čtyři opory musely opustit reprezentaci. Půjde Bořil pod kudlu?

Praha
Aktualizováno

​Hned čtyři čeští fotbalisté museli opustit reprezentaci chystající se na kvalifikační zápasy s Walesem a Běloruskem, v nichž půjde o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru. Důvodem jsou zdravotní problémy, s nimiž po nedělním ligovém derby pražských „S“ Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík dorazili na sraz národního týmu. Mimo hru je také Vladimír Coufal z West Hamu. Trenérovi Jaroslavu Šilhavému proto nezbylo než povolat náhradníky. Bořilovi hrozí operace kolena.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal a tři slávisté s ním museli opustit reprezentaci.

Článek

Pozvánka mířila okamžitě na pražskou Letnou za Tomášem Wiesnerem, do Plzně za Milanem Havlem a Janem Kopicem a do bratislavského Slovanu za Jaromírem Zmrhalem. Všichni čtyři hráči už reprezentační zkušenosti mají. Kopic se vrací po necelém roce. Wiesner, Havel i Zmrhal byli v národním týmu na minulém zářijovém srazu.

Už v pondělí se k národnímu týmu připojil úplný reprezentační nováček Jan Kuchta, který absolvoval první trénink a spolu s ostatními se chystá na zápasy kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022 proti Walesu (8. října v Praze) a Bělorusku (11. října v Kazani).

Představa reprezentačního kouče, že k rozhodujícímu zápasu o druhé místo ve skupině bude mít k dispozici silnější kádr než při zářijovém srazu, tak dostala trhliny. Bundesligový kanonýr Patrik Schick se sice do mužstva vrátil a Šilhavý s ním může počítat, čtyři další opory však bude postrádat.

„Všichni absolvovali v pondělí lékařské vyšetření, po kterých jsme se dozvěděli, že s nimi počítat nemůžeme. Nově povolaní hráči už s námi byli, takže víme, že se na ně můžeme spolehnout. Během úterý se zapojí do přípravy na obě kvalifikační utkání," komentoval rošády v nominaci reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Absence zmiňované čtveřice je pro něho pochopitelně nepříjemná. Slávisté Bořil, Ševčík a Masopust měli zdravotní problémy už v září. Teď, kdy se do národního mužstva vraceli, je postihly nové komplikace, náročný program mistrovského celku na domácí i evropské pohárové scéně vykonal nejspíš své.

"Masopust má svalový problém v oblasti lýtka. U Bořila přetrvává problém s kolenem, který bude muset být pravděpodobně vyřešen operací s delší následnou pauzou. Ševčík má potíže s kotníkem," uvedla Slavia na klubových sociálních sítích.

Vladimír Coufal chyběl v sestavě West Hamu už v minulém týdnu v pohárovém střetnutí Evropské ligy s Rapidem Vídeň, v němž Kladiváři vyhráli 2:0. V nedělním utkání Premier League s nováčkem Brentfordem se sice na trávník vrátil a odehrál celých 90 minut, zdravotně však na tom není tak, aby mohl reprezentační program absolvovat a nastoupit v pátek v Edenu proti Walesu a v pondělí v ruské Kazani proti Bělorusku.

Reklama