Hlavní obsah

Lvíčata proti Kosovu. Žambůrek může být žolíkem

Karel FeltSport.czPrávo

Fotbalovou jednadvacítku čeká ve čtvrtek od 19 hodin v Prištině třetí zápas kvalifikační skupiny G o mistrovství Evropy 2023 s Kosovem. „Chceme navázat na dva domácí vítězné zápasy,“ vyhlásil cíl kouč Jan Suchopárek. I když oproti zářijovým duelům v Českých Budějovicích musel udělat pět změn, mužstvo je podle něho stále hodně silné.

Foto: Robert Neumann, Právo

Jan Žambůrek ukazuje na datum svého debutu v A-týmu Brentfordu.

Článek

Navíc je k dispozici záložník Jan Žambůrek, který se vrací po dlouhé absenci zaviněné zraněním. „Honza může vnést do naší hry nové prvky, které nám v předchozích zápasech chyběly. Určitě do mužstva přinese kvalitu, což ukazuje i v tréninku. O jeho rozehranost nemám obavy. Nastupuje za rezervu Brentfordu, sice hrají přípravné zápasy, ale na hřišti je v průměru sedmdesát až osmdesát minut," pravil kouč.

O tom, jestli Žambůrek nahradí na levé straně středové řady chybějícího Daňka, ale pomlčel. „Uvidíme, jestli nastoupí od začátku nebo v průběhu zápasu," dodal tajemně o hráči, který by mohl v duelu s Kosovem žolíkem.

Lvíčata přiletěla do Prištiny v úterý, dnes je čeká předzápasový trénink. „S prostředím jsme spokojení. Využili jsme informace z reprezentačního áčka, které tu hrálo asi před rokem. Bydlíme ve stejném hotelu. Stadión je prý pěkný, což poznáme až při tréninku. Trochu se tu horší počasí, ale to pro nás není podstatné," řekl kouč při online tiskové konferenci.

Foto: Sport Invest

Záložník Jan Žambůrek v dresu anglického Brentfordu.

Jsme rozehranější, tvrdí kapitán

Kosovo má zatím v tabulce tři body za výhru nad Andorrou, v Anglii prohrálo. „Informací o soupeři máme dost. I přes prohru předvedli s největším favoritem naší skupiny Anglií velmi dobrý výkon. Jejich hráči působí v evropských soutěžích, jeden v Anglii, další ve Švédsku nebo Německu. Mají dobře organizovanou hru a rychlé krajní záložníky, kteří umějí v soubojích jeden na jednoho," charakterizoval soupeře Suchopárek.

Kapitán jednadvacítky Filip Kaloč vidí zápas pozitivně. „Na zářijovém srazu jsme se lépe poznali. I když i teď jsou mužstvu noví hráči, zapadli do party dobře. Navíc oproti září bychom měli být všichni rozehranější. Viděli jsme domácí na videu v utkání s Anglií. Budou nepříjemní. My bychom měli mít výhodu ve standardních situacích a jejich hru v bloku, kterou předpokládáme, bychom měli překonat rychlostí," pravil ostravský záložník.

Reklama

Související témata: