Hlavní obsah

Kubiš dostal zákaz startu v jednom utkání extraligy za faul na Hrádka

Hokejový útočník Pavel Kubiš ze Zlína dostal od disciplinární komise extraligy zákaz startu v jednom utkání za faul na pardubického obránce Michala Hrádka a zaplatí navíc pokutu ve výši deseti procent svého základního měsíčního platu. Kubiš se provinil v 52. minutě úterní předehrávky 15. kola na ledě Dynama. Za zásah do oblasti hlavy a krku ho sudí René Hradil a Filip Vrba vyloučili na pět minut a do konce utkání.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejista Pavel Kubiš ze Zlína (uprostřed).

Článek

"Reagoval v předbrankovém prostoru při pokusu získat výhodnější postavení na snahu protihráče zastoupit mu cestu tím, že zvedl ruce na úroveň ramen a holí drženou v obou rukách ho zasáhl do obličeje. Protihráč utkání dokončil, při střetu však utrpěl poranění úst," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík. Kubišovi při stanovení trestu uškodilo, že byl v posledních dvou letech disciplinárně trestán.

Šestatřicetiletý Kubiš vynechá páteční domácí duel s Mladou Boleslaví. V této sezoně si v 11 zápasech připsal dva body za gól a asistenci. Celkem má v extralize 844 startů a 263 bodů (135+128).

Reklama

Související témata: