Hlavní obsah

Richardson přišel při ozbrojeném přepadení v Londýně o kolo

Britský cyklista Alexander Richardson přišel při čtvrtečním přepadení v Londýně o své kolo. Jednatřicetiletý jezdec stáje Alpecin-Fenix popsal na sociálních sítích, jak ho za bílého dne okradl gang na motorkách poté, co ho nejprve i s kolem vlekli po silnici a nakonec na něj vytasili mačetu.

Foto: Twitter@roadcc

Britský cyklista Alexander Richardson se stal terčem loupežného přepadení.

Článek

Týmový kolega Petra Vakoče na Instagramu uvedl, že k incidentu došlo, když se kolem třetí hodiny odpoledne vracel domů z tréninku. Na cestě ho začaly sledovat dvě motorky se čtyřmi muži. "Věděl jsem přesně, že chtějí moje kolo, a přemýšlel, co bych měl nejlépe udělat. Na křižovatce jsem to otočil a vyrazil plnou rychlostí ke kavárně, která byla asi 500 metrů daleko," popsal.

Do bezpečí se ale nestihl dostat. "Jedna motorka to do mě šedesátkou napálila. Sletěl jsem z kola a ani ta motorka to neustála. Kolo jsem si ale pořád držel a ti z druhé motorky mě i s ním vlekli asi 100 metrů po zemi. Když na mě vytáhli asi 40 centimetrů dlouhou mačetu, radši jsem se kola vzdal," popsal boj o bicykl. Z incidentu vyvázl s řadou tržných ran, odřenin a zhmožděným bokem.

Zveřejněním příběhu chce Richardson varovat ostatní cyklisty, aby byli opatrní. "Vezměte na vědomí, že tohle se v určitých částech Londýna stává běžnou věcí. Policie si to zapsala jako ozbrojenou loupež a snad ty lumpy chytí," dodal.

Podle listu Evening Standard v Londýně prudce vzrostl počet krádeží kol během pandemie koronaviru. Ukradené bicykly tvoří až 32 procent žádostí o náhradu škody v pojišťovnách. Výjimkou nejsou ani agresivní přepadení cyklistů.

Reklama

Související témata: