Hlavní obsah

Češi jsou před domácím zápasem s Walesem favoritem, sázkaři jim věří

Praha

Českou fotbalovou reprezentaci čeká večer v kvalifikaci MS klíčový souboj o druhé místo ve skupině E. V pražském Edenu se střetne s Walesem. Trenér Jaroslav Šilhavý řeší několik vynucených změn v nominaci kvůli zraněním. I přesto bookmakeři mírně favorizují domácí v kurzu 1,75:1, na remízu je vypsán kurz 3,60:1, na výhru hostů pak 5,20:1. Podobně jsou naladěni i sázkaři, na výhru českého týmu jde okolo 95 % vkladů, na remízu 3 % a na vítězství Walesu 2 %.

Kdo bude hrát proti Walesu na krajích obrany? Ještě se rozhodujeme, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Trenér Šilhavý sice může spoléhat na Patrika Schicka, který o víkendu přispěl dvěma góly k vítězství Leverkusenu proti Bielefeldu, ale zároveň musí počítat citelné ztráty. Postrádat bude obvyklé opory základní sestavy, obránce Vladimíra Coufala a záložníka Jakuba Jankta. Srazu se mělo zúčastnit i slávistické trio Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík, ale tyto hráče z nominace tři dny před zápasem vyřadily zdravotní problémy. V ohrožení je také start jejich dalšího klubového spoluhráče Tomáše Holeše...

„Česká reprezentace sice není v úplně optimálním rozpoložení. Má spoustu zraněných hráčů, někteří nemají úplně top formu, ale sázkaři berou výhru našich útokem. Kurz 1,7:1 sází 96 % z nich," avizuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Schickova pomsta? Tu v hlavě nemáme, odmítá kapitán Tomáš Souček

FAČR

„Tipující možná nabudila k takové sázkové převaze neúčast hvězdy soupeře Garetha Balea. A naopak hodně se čeká od kanonýra reprezentace Patrika Schicka, který se rozstřílel v Leverkusenu. Hodně si všichni slibují od jeho případné spolupráce na hrotu útoku s Adamem Hložkem," komentuje náběry před utkáním Urbanec.

Eden mužstvu pomůže

„Česko čeká nejdůležitější zápas v kvalifikaci. Výhra proti Walesu by reprezentaci posunula blíže k druhému místu v tabulce a jistotě barážového utkání o postup na katarské mistrovství světa a lepšímu nasazení. Pro domácí hraje hned několik okolností. Do reprezentace se po trestu vrací ve skvělé formě hrající Patrik Schick, naopak Walesu bude chybět kapitán Gareth Bale. Pro velšský nároďák je to citelná ztráta, jelikož Bale byl u všech pěti gólů Walesu v kvalifikaci. Český tým zápas odehraje v Edenu, kde se mu tradičně daří," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

První vzájemný zápas v rámci kvalifikace se odehrál už v březnu, tehdy si do tabulky připsal tři body za výhru Wales. Obě reprezentace se během zářijového srazu utkaly s Běloruskem a obě dokázaly vyhrát. Druhé kvalifikační zápasy ale dnešním soupeřům nevyšly. Čeští fotbalisté prohráli v Belgii jasně 0:3, Wales na domácí půdě jen remizoval s Estonskem 0:0.

Tohle bude jeho velká sezona, předpovídá Patriku Schickovi Jan Koller

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Víra tipérů je velká

Sázkaři české reprezentaci neotřesitelně věří. „96 % z nich má na tiketu vítězství svěřenců trenéra Jaroslava Šilhavého. Češi budou hrát doma a ve výběru nebudou chybět esa jako Souček, Barák nebo klíčový útočník Schick, kterému se daří v národním mužstvu i v lize. O víkendu zařídil výhru Leverkusenu dvěma góly a doma bude chtít navíc odčinit vyloučení z prohraného březnového duelu," poukazuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyně

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Druhé straně bude naopak chybět největší hvězda, kapitán týmu Gareth Bale. Sázkoví experti proto předpokládají, že soupeř moc šancí mít nebude. „Pro tipéry je často lákavý také kurz 2,30:1 na to, že dá Patrik Schick gól. Nebo že v utkání padnou více než 2 branky s kurzem 1,47:1," doplňuje Světlíková.

Jak skončí kvalifikační zápas o postup na MS mezi českou fotbalovou reprezentací a Walesem?
vysokou výhrou české reprezentace
9,2 %
těsnou výhrou české reprezentace
66,5 %
remízou
14,7 %
těsnou výhrou Walesu
7,2 %
vysokou výhrou Walesu
2,4 %
Celkem hlasovalo 6931 čtenářů.

Reklama