Hlavní obsah

Washington - Philadelphia 5:3 Strach o Ovečkina. Ruský kanonýr nedohrál přípravné utkání

Přípravné utkání mezi Washingtonem Capitals a Philadelphií Flyers před startem NHL nedopadlo dobře pro kapitána domácího celku Alexandra Ovečkina. Šestatřicetiletý hokejista se v generálce před začátkem sezony zranil v dolní části těla a jeho účast v 1. kole nového ročníku příští týden ve čtvrtek je nejistá. Capitals na domácím ledě i přes absenci své největší opory zvítězili nad Philadelphií 5:3. V obraně vítězů odehrál necelých osmnáct minut Michal Kempný, jiný český hráč v pátečním programu nenastoupil.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Ruský hokejista Alexandr Ovečkin během přípravného utkání na nový ročník NHL.

Článek

Ovečkin v polovině první třetiny pátečního duelu narazil do jednoho z útočníku Flyers a musel opustit led. Ruskému kanonýrovi se z hrací plochy vůbec nevstávalo dobře a cestou do kabin odlehčoval levou nohu.

Rodák z Moskvy poté rovnou zamířil do útrob haly a na lavičku domácích už se nevrátil. "Vždy máte obavu, když hráč opouští ledovou plochu kvůli zranění," řekl trenér Washingtonu Peter Laviollette. "Teď je to na lékařích. Vyšetří ho a posoudí, zda je možné, aby se vrátil do tréninku, anebo bude lepší, aby si trochu odpočinul. Jako vždy budeme opatrní," dodal.

Washington vedl v polovině utkání 2:0, ale ve zbytku druhé třetiny třikrát inkasoval a prohrával. Poslední dějství ale vyznělo pro domácí, za které si připsali v utkání dva body Lars Eller (1+1) a Jevgenij Kuzněcov (0+2). Vítězství vychytal Ilja Samsonov, který kryl 22 střel a v úvodním utkání sezony dostane přednost před Vítkem Vaněčkem. Za hosty se dvakrát trefil Cam Atkinson.

Pro Washington je případná absence největší hvězdy nemalou komplikací, kouč Laviolette se totiž musí obejít také bez prvního centra Niklase Backströma, který má zase problémy s kyčlí.

Ovečkin v létě s Capitals, v jejichž dresu strávil celou svou kariéru v lize, podepsal novou smlouvu do roku 2026 za celkově 47,5 milionu dolarů.

Ruský útočník je dlouholetým kapitánem Washingtonu, který v roce 2018 dovedl k prvnímu Stanley Cupu v klubové historii. Na kontě má 730 gólů a 164 mu chybí k vyrovnání rekordu Waynea Gretzkého. Pokud by měl kanadskou legendu dostihnout během nového kontraktu, musel by nastřílet průměrně 32 gólů za sezonu.

Columbus bez Voráčka padl

Columbus podlehl bez Jakuba Voráčka, který odehrál v přípravě tři zápasy a nasbíral sedm bodů (2+5), na ledě St. Louis 3:7. Hosté porážku zkorigovali v závěrečné třetině, do které vstupovali za stavu 0:6, i díky dvěma brankám Emila Bemströma. Za Blues skórovalo sedm různých střelců a nejproduktivnějším hráčem byl obránce Roberto Bortuzzo (1+2).

Calgary zdolalo na svém ledě Winnipeg 3:1. Výhru Flames, kteří vedli už ve čtrnácté minutě 2:0, sledoval jejich gólman Daniel Vladař ze střídačky.

Přípravné zápasy před NHL:
Washington - Philadelphia 5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Branky: 12. Eller, 25. Carlson, 43. T. Wilson, 45. Mantha, 60. Dowd - 31. a 39. Atkinson, 30. Giroux.
St. Louis - Columbus 7:3 (3:0, 3:0, 1:3)
Branky: 7. Tarasenko, 9. Walman, 15. Perron, 24. Neal, 29. Bortuzzo, 36. Kyrou, 48. Bozak - 44. a 57. Bemström, 60. Gaunce.
Calgary - Winnipeg 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky: 1. Mangiapane, 14. Monahan, 49. E. Lindholm - 44. Stanley.

Reklama

Související témata: