Hlavní obsah

Rána pro Kempného! Vedení Washingtonu poslalo českého beka na farmu

Vedení Washingtonu překvapivě poslalo před začátkem sezony NHL hokejového obránce Michala Kempného na farmu do nižší AHL. Ještě předtím mají ale ostatní kluby právo vítěze Stanleyova poháru z roku 2018 získat z takzvaného waiver listu, na který jej klub povinně na 24 hodin umístil.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Vedení Washingtonu poslalo obránce Michala Kempného na farmu do nižší AHL

Článek

Jedenatřicetiletý Kempný byl od února 2018, kdy byl do Washingtonu vyměněn z Chicaga, pevnou součástí obrany Capitals. Loni v říjnu ale musel na operaci Achillovy šlachy, přišel o celou sezonu NHL a odehrál jen dva zápasy v AHL.

Do kempu před aktuálním ročníkem kanadsko-americké soutěže nastoupil zdravotně v pořádku, v přípravných zápasech se mu ale podle zámořských médií příliš nedařilo. Hned v prvním utkání proti New Jersey byl na ledě u dvou inkasovaných branek a nevedlo se mu ani poté. Vedení Capitals nyní počítá s tím, že pokud jej některý z konkurentů nebude chtít získat, rozehraje se Kempný na farmě v Hershey.

Odchovanec Hodonína má před sebou poslední rok čtyřleté smlouvy, která mu nyní zajišťuje plat 2,2 milionu dolarů garantovaný i v nižší soutěži.

Kempný doposud v NHL odehrál 232 zápasů, ve kterých vstřelil 14 branek a přidal 47 asistencí. Další dva góly a čtyři asistence přidal ve 30 duelech play off.

Reklama

Související témata: