Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 4:1Trápení posledního Zlína pokračuje, prohrál sedmý zápas v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kindl 1 : 0
25. Mikúš 1 : 1
33. Thorell 2 : 1
51. Blomstrand 3 : 1
53. Bulíř 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli v nedělním utkání 13. kola extraligy nad Zlínem 4:1. Po dvou třetinách vedli Indiáni jen těsně 2:1, ale v závěrečné části přidali dva góly a nedali Beranům šanci na bodový zisk. Domácí vyhráli popáté za sebou, v jejich dresu se zaskvěl především švédský útočník Ludwig Blomstrand, který si připsal gól a dvě asistence. Poslední Berani si připsali sedmou prohru v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu. 

Článek

Již ve druhé minutě při hře čtyři na čtyři otevřel skóre volný plzeňský kapitán Kindl, kterého na pravém kruhu uvolnil přesnou přihrávkou Thorell a gólman Kašík neměl proti jeho střele šanci. Zlínští mohli rychle odpovědět, 50 vteřin trvající přesilovku čtyři na tři však promarnili.

Aktivitu poté převzali lépe kombinující domácí. Kantner dorážející v 9. minutě bekhendem do odkryté branky minul a za chvíli po akci Schleisse zblízka nepřekonal Kašíka. V dalších šancích selhali Lang a Graňák, což krátce před první sirénou mohlo Indiány po zaváhání v defenzivě mrzet. Mezi kruhy nekrytý Köhler ale nepřekonal gólmana Svobodu.

Hosté v úvodu prostřední části nevyužili početní výhodu, ale ve 25. minutě nenápadnou střelu Mikúše propustil za svá záda Svoboda. Za stavu 1:1 na chvíli Berani ožili, ale střelecky aktivnější domácí je postupně dostali pod tlak. Výsledkem byla vedoucí trefa Thorella ve 32. minutě, když během přesilovky dorazil do sítě pokus Blomstranda. Následně tempo hry výrazně pokleslo a vzruch přineslo až vyloučení Kubiše na pět minut a do konce utkání.

Dlouhou přesilovou hru ovšem domácí na začátku závěrečné dvacetiminutovky nezužitkovali, když v největší příležitosti Blomstrand po individuálním průniku ztroskotal na Kašíkovi. Početní výhodu následně nezvládli ani hosté a ve snaze o vyrovnání otevřeli hru.V 50. minutě ještě neproměnil sólo Kantner, ale vzápětí po Bulířově vyhraném vhazování zvýšil na 3:1 Blomstrand.

Za chvíli Žižkovu nabídku na kontaktní gól odmítl v dobré pozici Okál a naopak v 53. minutě z přečíslení po ideální přihrávce Blomstranda definitivně rozhodl Bulíř. Zbytek zápasu už rozjetí Indiáni proti otřesenému soupeři v poklidu dohráli.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. J. Kindl (G. Thorell, Kvasnička), 33. G. Thorell (Blomstrand, Dzierkals), 51. Blomstrand (Bulíř), 53. Bulíř (Blomstrand, Jiříček) - 25. T. Mikúš (Honejsek, Žižka). Rozhodčí: Pešina, Pilný - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 5:4, navíc Žižka (Zlín) 5 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2675.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Kantner - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Malát, F. Přikryl, F. Suchý. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Zlín: Kašík - Gazda, P. Trška, O. Němec, Talafa, Dluhoš, Žižka - Karafiát, Hejcman, T. Mikúš - Šlahař, Honejsek, Okál - Flynn, A. Zbořil, Kubiš - R. Veselý, P. Sedláček, Köhler - od 25. navíc Sebera. Trenér: Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: