Hlavní obsah

Slavia překvapila! Novým sportovním manažerem se stává nejlepší střelec její historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nikdy se netajil tím, že má slávistické srdce. S červenobílými vyhrál před třinácti lety mistrovský titul, a hlavně je s 212 góly nejlepším střelcem klubové historie. Před pěti měsíci se sice bývalý vynikající útočník Jaroslav Bednář právě ve Slavii s hráčskou kariérou rozloučil, v prvoligovém klubu ale bude dál působit ve vrcholné funkcionářské funkci, když byl jmenován sportovním manažerem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Bednář v dresu pražské Slavie.

Článek

V případě vicemistra světa z roku 2006 nejde o krok do neznáma, vždyť stejný post zastával dvě sezony mezi lety 2018 až 2020 v extraligovém Hradci Králové předtím, než se loni vrátil na poslední hráčskou sezonu do Slavie.

V květnu letošního roku pověsil Bednář brusle na hřebík a začal spolupracovat s obchodním oddělením Slavie. Nyní ale ve vršovickém klubu výrazně povýší. Zaplní totiž uvolněnou funkci sportovního manažera po Jiří Veberovi, jenže se stal trenérem slávistického áčka.

„Měli jsme v plánu uvolněný post sportovního manažera v průběhu sezony obsadit, po posledních výsledcích jsme ale zareagovali rychleji a Jarda byl pro nás logickou volbou. Má zkušenosti s touto pozicí z extraligy, přehled o hráčích a od začátku sezony sleduje všechny naše zápasy," připomíná předseda představenstva Slavie Stanislav Tichý čtyři zápasy trvající sérii proher.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář.

„Pro mě je to stoprocentně velká výzva. Všichni víme, o co hrajeme a uděláme všechno proto, aby Slavia dosáhla co nejlepšího výsledku," prohlásil pro klubový web 44letý Bednář, který kromě českého titulu se Slavií vyhrál i ten ruský s Omskem a dvakrát švýcarský s Davosem a Bernem.

„Bohužel po výborném startu do sezony přišla šňůra porážek po neuspokojivých výkonech, ale já věřím, že se nám povede zapracovat na tom, abychom navázali na úvod sezony a vrátíme se tam, kde bychom chtěli být," doplnil Bednář, jenž si během kariéry vyzkoušel i NHL za Los Angeles a Floridu a v tuzemské nejvyšší soutěži nastupoval kromě mateřské Slavie i za Spartu, Plzeň a Hradec Králové.

Reklama

Související témata: