Hlavní obsah

Kladno - Brno 5:6 PPKladno i s Jágrem podlehlo Kometě v prodloužení a prohrálo popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kubík 1 : 0
7. Vincour 1 : 1
9. Hlava 2 : 1
12. Kollár 2 : 2
12. Mueller 2 : 3
17. Filip 3 : 3
36. Dvořáček 4 : 3
46. Kristo (penalta) 5 : 3
51. Krištof 5 : 4
51. Zaťovič 5 : 5
64. Horký 5 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna prohráli v předehrávce 14. kola extraligy ve svém azylu v Chomutově s Kometou Brno 5:6 v prodloužení, přestože vedli už 5:3. Připsali si tak pátou porážku za sebou. Do sestavy se po jednozápasové absenci způsobené zraněním vrátil devětačtyřicetiletý majitel Rytířů Jaromír Jágr a pomohl k zisku bodu jednou asistencí. Brňané po čtyřech porážkách z předešlých pěti duelů uspěli podruhé za sebou, rozhodl o tom v čase 63:47 Luboš Horký.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Kladna Landon Bow inkasuje gól v duelu s Kometou.

Článek

Kladno se muselo obejít bez potrestaných beků Marka Baránka a Jakuba Suchánka. Před utkáním převzal centr elitní řady Kladna Tomáš Plekanec Cenu Tomáše Zelenky pro nejlepšího hráče minulé sezony první ligy.

Po 94 sekundách hry prokázal Plekanec své kvality a při Kučeříkově vyloučení nabil mezi kruhy Kubíkovi, který otevřel skóre. Za Kometu mohli odpovědět Zaťovič, který trefil horní tyč, Kollár i Horký, povedlo se to až v 7. minutě Vincourovi. Bowa překonal z úniku a vyrovnal na 1:1.

Za 89 sekund Rytíři znovu vedli. Jágr obral o puk Muellera, našel Hlavu a ten překonal Tomka bekhendovým zakončením. Zvýšit náskok Kladna mohl Filip, přesně po 11 minutách hry však bylo vyrovnáno na 2:2. Po Muellerově šanci doklepl puk za Bowa Kollár.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu proti Kometě.

Za 49 vteřin Kometa otočila stav, když se při Jágrově vyloučení trefil po Krištofově ideální přihrávce z pravého kruhu Mueller. V 16. minutě ale Mueller ve velké šanci po přečíslení tří na jednoho trefil jen horní tyč a v čase 16:52 vyrovnal po Melkově přihrávce Filip.

V úvodu druhé části se Rytíři ubránili při Hlavově vyloučení, při kterém hosté Bowa nepřekonali a za Kladno zahrozil v oslabení Filip. V polovině utkání mohl otočit průběh ve prospěch Středočechů tečí Plekanec, Tomek si poradil i se střelami Krista a Berana.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brněnský Andrej Kollár střílí na branáře Kladna Landona Bowa.

Největší šance měl v 32. a 35. minutě shodně po Jágrových přihrávkách Hlava. V čase 35:23 už se Kladno dočkalo. Dvořáček si dojel puk po vlastní střele z levé strany a zasunul jej po objetí branky u pravé tyče. V závěru druhé třetiny mohl smazat ztrátu ve zkrácené přesilovce Mueller, ale minul branku.

Na začátku třetí části nepřekonal Tomka v šanci Kristo, který si to ale vynahradil v čase 45:32, kdy proměnil trestné střílení za Kučeříkův faul na Kubíka. Kometa se následně ubránila při Malletově vyloučení a v 51. minutě po vhazování v levém kruhu prostřelil Bowa Krištof a snížil na 4:5. Za 21 sekund našel Horký mezi kruhy Zaťoviče a náskok Rytířů se rozplynul.

Na konci třetí třetiny zasáhl Kubík vysokou holí Vincoura, ale Kladno se ve čtyřminutovém oslabení ubránilo. Kometa se pak v prodloužení radovala po průniku Horkého, který se trefil z pravého kruhu.

Předehrávka 14. kola hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 5:6 v prodl. (3:3, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kubík (Plekanec, Dotchin), 9. Hlava (Jágr), 17. M. Filip (Melka), 36. Dvořáček (Nilsen, Bow), 46. Kristo z trestného střílení - 7. Vincour (Bartejs), 11. Kollár (Mueller, Krištof), 12. Mueller (Krištof, Roth), 51. Krištof, 51. Zaťovič (L. Horký, Bartejs), 64. L. Horký. Rozhodčí: Jeřábek, Micka - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 1238.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Donaghey, Baránek, Ticháček, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava - Dvořáček, Kubík, M. Beran - Račuk, M. Filip, Melka - Kristo, Pitule, Hajný. Trenér: D. Čermák.
Brno: Tomek - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši, D. Mikyska - Mueller, Krištof, Kollár - L. Horký, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Rákos, R. Pavlík - Magee, Dočekal, Mallet. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: