Hlavní obsah

Anakondí škrcení a konec! První Slovák v UFC byl donucen odklepat porážku

Las Vegas

Své třetí vystoupení v UFC má za sebou historicky první slovenský zápasník v nejprestižnější bojové organizaci Ľudovit Klein. Ten změřil síly s Američanem Natem Landwehrem, kterému se v polovině třetího kola povedlo uspět na submisi. Klein prvnímu takovému pokusu čelil již ve druhém kole, z kritické pozice se však dokázal dostat. Podruhé perfektně provedený anakonda choke nedokázal ubránit, což znamenalo druhou porážku v UFC.

Foto: UFC

Nate Landwehr (vlevo) a Ľudovít Klein při staredownu.

Článek

Jako první do klece vstoupil právě Klein, který v úvodu zápasu působil o něco aktivněji, což netrvalo dlouho. Klein se většinu prvního kola pokoušel vysílat tvrdé kopy, načež dobře pracoval také rukama. Landwehr ovšem nezůstal vůbec pozadu a prezentoval se podobným způsobem. Koncovka prvního kola dopadla lépe pro Američana. Ten to u pletiva poměrně slušně rozbalil a Klein se dostal do problémů, ze kterých ho vysvobodil konec kola.

Slovenskému zápasníkovi znovu vyšel úvod kola, tentokráte toho druhého. Klein po rychlé kombinaci nalákal soupeře k pletivu, kde vyslal tvrdý high kick. Landwehr se ovšem dostal z nepříjemností a poté se mu duel podařilo dostat do klinče, kde působil silověji.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený MMA | Boxing (@knockoutsforever)

Američanovi se navíc u pletiva povedlo soupeře chytit do škrcení, se kterým následně přešel na zem, kde to vypadalo na konec. Slovenský zápasník ovšem přečkal zhruba třicetivteřinový pokus o submisi a z kritické pozice se mu povedlo vyváznout. Landwehr ovšem v koncovce druhého kola pokračoval ve tvrdém stylu. Svého soupeře zasypával řadou čistě trefených direktů, přesto se duel přehoupl do třetího kola.

Klein tak potřeboval ve třetím kole nutně něco změnit, což se nepovedlo. Po poměrně slušných přestřelkách se Landwehr pokusil o další škrcení. Tentokráte se mu anakonda choke povedlo dotáhnout a Klein odklepal konec zápasu.

Pro slovenského bojovníka se jednalo o druhou porážku v řadě. V UFC tak má zatím za sebou tři zápasy, vyhrál pouze jediný.

Reklama

Související témata: