Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 2:1Vítkovice v souboji sousedů v tabulce udolaly Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hruška 1 : 0
19. Kalus 2 : 0
29. Pitule 2 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic zdolali v 16. kole extraligy Kladno 2:1. Souboj třináctého se čtrnáctým týmem tabulky rozhodl gól Marka Kaluse, na nějž už hosté stačili odpovědět jen snížením Tomáše Pituleho. Kladno je od 19. září už deset utkání bez výhry v normálním čase.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Adam Kubík z Kladna, Marek Kalus z Vítkovic a kladenský brankář Landon Bow.

Článek

Vítkovice stihly zaregistrovat novou posilu z Ruska Solovjova, který nastoupil v elitním obranném páru s Polákem, a skvěle do zápasu i vstoupily. Už v čase 0:51 dostal menší trest za podrážení kladenský brankář Bow a domácím přesilovku zužitkovali po 19 sekundách: Hruška nejprve vybídl k neúspěšnému zakončení Marosze, ale vzápětí vyražený puk doklepl u tyčku do branky sám.

Pro Ostravany to byl v sezoně první vedoucí gól v domácím utkání v řádné hrací době. Ještě v úvodním dějství vylepšili i své domácí střelecké maximum. Vítkovičtí byli aktivnější a v 19. minutě z toho pramenil gól Kaluse, který po povedeném rychlém protiútoku zblízka za hostujícího brankáře dorazil Bondrovu přihrávku z křídla. A Vítkovice se poprvé v sezoně na vlastním ledě dostaly přes jeden vstřelený gól.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Alexej Solovjov z Vítkovic a Jaromír Jágr.

Dvoubrankový náskok ale domácí ukolébal a ve druhé části jejich aktivita upadla. Středočeši se v 29. minutě dočkali ze své vzrůstající aktivity snížení, o které se po Beranově přihrávce zpoza brány postaral na brankovišti neodbytný Pitule. Byla to jeho první trefa v ročníku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Kladenští hokejisté (zleva) Matěj Beran, Tomáš Pitule a Ondřej Bláha se radují z gólu.

Hosté se dostali na kontaktní rozdíl a ze zápasu se stal hlavně boj, v němž vyložené šance scházely. Jednu z nich si v přesilové hře Vítkovic vypracoval Kalus, Bowa však nepřekonal. Ještě blíže uklidňující branky na 3:1 byli domácí deset minut před koncem, po skrumáži před kladenskou brankou zvonila tyčka, ale Bow i po kontrole videa zůstal nepřekonán.

I Kladenští pak zahrozili až v přesilovce, Kubíka ale vychytal Stezka. Hosté se půldruhé minuty před koncem odhodlali k power play, v níž sice soupeře sevřeli, ale Vítkovice v čele s jistým Stezkou závěrečný nápor přestály.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Rytíři Kladno 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. J. Hruška (Marosz), 19. M. Kalus (R. Bondra, Dej) - 29. Pitule (M. Beran, Bláha). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 7:5, navíc Dotchin (Kladno) do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5695.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjev, Gewiese, Galvinš, J. Stehlík, Koch, L. Kovář - Svačina, Marosz, L. Krenželok - Fridrich, J. Hruška, Roberts Bukarts - R. Bondra, Dej, M. Kalus - Krejsa, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, J. Suchánek, Donaghey, Baránek, Wood, Nilsen - Jágr, Plekanec, Hlava - Kristo, Kubík, Dvořáček - Melka, M. Filip, Račuk - M. Beran, Pitule, Bláha. Trenér: D. Čermák.

Reklama