Hlavní obsah

Rekordman NFL Brady překonal hranici 600 přihrávek na touchdowny

Quarterback Tom Brady z Tampy Bay jako první hráč historie ligy amerického fotbalu NFL přihrál na 600 touchdownů. Čtyřiačtyřicetiletá hvězda nahrála v nedělním utkání proti Chicagu celkem na čtyři touchdowny Bucaneers a podílela se na suverénním vítězství 38:3.

Foto: Mark LoMoglio, ČTK/AP

Slavný quarterback Tom Brady z Tampy Bay.

Článek

"Měl jsem prostě štěstí, že jsem měl během let tolik skvělých spoluhráčů. Nic v tomto sportu není individuální," řekl k dosažení historického milníku Brady, jenž strávil dvacet sezon v týmu New England Patriots a nyní hraje druhým rokem za Tampu Bay. V dresu Bucaneers vyhrál Brady v minulém ročníku svůj sedmý Super Bowl a v neděli je dovedl k šestému vítězství v sedmém utkání sezony.

Na tři touchdowny nahrál Brady Mikeu Evansovi, jenž ho málem připravil o cenný suvenýr. Míč totiž právě po jubilejním touchdownu hodil fanouškovi, aniž by si uvědomil, že jeho spoluhráč dosáhl milníku. Členovi realizačního týmu Bucaneers se nicméně podařilo fanouška přesvědčit, aby míč vrátil.

"Zase tolik věcí si nenechávám, ale zrovna tenhle míč bych býval rád měl. Dáme mu za to něco hezkého: helmu, pár dresů nebo něco podobného. Bylo od něj skvělé, že to udělal," poděkoval na dálku fanouškovi Brady, jenž je v počtu nahrávek na touchdowny jasným rekordmanem. Přes metu 500 přihrávek se dostali už jen tři quarterbackové, druhý v pořadí Drew Brees se zastavil na čísle 571.

Reklama