Hlavní obsah

Randers - Jablonec 2:2Jablonec dotáhl dvoubrankovou ztrátu a má bod

Randers

Fotbalisté Jablonce ve čtvrtém kole Konferenční ligy remizovali na hřišti Randers 2:2, poté co dotáhli dvoubrankovou ztrátu. Severočeši zopakovali dva týdny starý výsledek z domácího utkání proti dánskému soupeři a v tabulce skupiny D zůstali druzí.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Jablonecký Jaroslav Zelený (12) a Stephen Odey a Simon Tibbling z Randersu.

Článek
Fotogalerie

Ve druhém poločase nejprve skórovali Vito Hammershöy-Mistrati a Vojtěch Kubista do vlastní branky, poté snížil střídající Tomáš Čvančara a v 83. minutě vyrovnal Miloš Kratochvíl. V nastavení byli vyloučeni Kubista i domácí Stephen Odey. Svěřenci trenéra Petra Rady nezvítězili v osmém soutěžním utkání po sobě.

Alkmaar vede skupinu po domácím vítězství 2:0 nad Kluží s 10 body, Jablonec získal pět bodů, třetí Randers o bod méně za čtyři remízy. Kluž je poslední s jedním bodem. Příští zápas v EKL Jablonečtí sehrají za tři týdny doma proti Alkmaaru.

V základní sestavě hostů nastoupil i čtyřicetiletý defenzivní záložník a kapitán Hübschman. Pozici hrotového útočníka zaujal Doležal a nejlepší týmový střelec Čvančara začal pouze na lavičce. Karetně potrestaného krajního záložníka Pilaře od začátku nahradil Malínský.

Hráči Randers poprvé zahrozili v šesté minutě. Odeyovu ránu vyrazil brankář Hanuš před sebe, dorážející Kamara sice dotlačil míč do sítě, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Na druhé straně Doležal z dobré pozice hlavičkoval nepřesně.

Slibnou domácí šanci ve 20. minutě neproměnil Kamara, který po Tibblingově centru sám před brankou ve skluzu ideálně netrefil míč a zamířil vedle.

Dánské mužstvo mělo na konci první půle velký tlak. Vlastnímu gólu Holíka zabránil na brankové čáře hlavičkující Zelený. Poté Hanuš zneškodnil Kehindeho pokus o lob a Odey technickou střelou těsně minul branku.

Jablonečtí v úvodu druhého dějství už nápor Randers neustáli. Ve 46. minutě otevřel skóre Hammershöy-Mistrati po zpětné přihrávce Kamary. Hned za sedm minut Kehinde nacentroval do šestnáctky a Kubista si před Kamarou vstřelil hlavou vlastní gól.

Hosté se ale oklepali a vrátili se do zápasu. Holík ještě o kousek přestřelil, ale v 73. minutě už se prosadil Čvančara hlavou po Krobově rohu. Jablonecký útočník navázal na dva góly z domácího utkání s Randers a zaznamenal osmý soutěžní gól v sezoně, z toho třetí v EKL.

Severočeši hned za deset minut vyrovnali, poté co si na Hübschmanův centr za obranu naběhl Kratochvíl a po kličce gólmanovi Carlgrenovi trefil odkrytou branku.

Útočník Randers Odey poté neudržel nervy a v první minutě nastavení dostal červenou kartu za úder loktem do Krobova krku. Těsně před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen také Kubista.

Utkání 4. kola skupiny D fotbalové Evropské konferenční ligy:
Randers FC - FK Jablonec 2:2 (0:0)
Branky: 46. Hammershöy-Mistrati, 53. vlastní Kubista - 73. Čvančara, 83. Kratochvíl. Rozhodčí: Grinfeeld - Hassan, Jarkoni (všichni Izr.). ŽK: Piesinger, Kallesöe - Čvančara, Kubista. ČK: 90.+1 Odey - 90.+4. Kubista.
Randers: Carlgren - Kallesöe, Piesinger, Marxen, Kopplin - Tibbling (73. Lauenborg), Johnsen, Hammershöy-Mistrati (78. Egho), Kehinde - Kamara (73. Ankersen), Odey. Trenér: Thomasberg.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (88. Vaníček), Považanec (90.+2 Surzyn), Hübschman, Kratochvíl, Malínský (90.+2 Smejkal) - Doležal (63. Čvančara). Trenér: Rada.
Další výsledky KL

Reklama

Související témata: