Hlavní obsah

Zavinil jsem dva góly, láteří sebekriticky navrátilec Krejčí

Lyon

Chtěl se pochválit, že po dlouhé době zase zvládl celé utkání. Pak se ovšem zarazil a zasypal se nečekanou sebekritikou. „Rozhodly moje dvě chyby, které jsem zavinil," líčí záložník Ladislav Krejčí mladší. Fotbalisté pražské Sparty sice podali ve Francii solidní výkon, nakonec však Lyonu v Evropské lize stejně podlehli 0:3. „Takový výsledek vzhledem k našemu výkonu hodně mrzí," kaboní se Krejčí.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Ladislav Krejčí (vpravo) ze Sparty a Thiago Mendes z Lyonu.

Článek
Fotogalerie

Sparta se přijela do Lyonu učit. A také ve druhé konfrontaci s Olympiquem se naučila se hodně.

„Určitě jsme si odnesli, že z tolika chyb, co jsme udělali, nemůžeme s takovým soupeřem uspět. Proti týmu s takovou kvalitou, jakou předvedl Lyon," vyzdvihuje trenér Pavel Vrba.

Pocity má podobné jako po domácí porážce 3:4 se stejným soupeřem. Dobrý výkon, ale teď nakonec výrazná porážka...

„Tak ano, ale přiznejme si, že kvalita Lyonu je trošku někde jinde než naše. Jsem rád, že jsme se snažili být mu důstojným soupeřem. A byly pasáže, kdy jsme byli soupeřem hodně důstojným. Jen mě mrzí, že zápas rozhodla tak krátká pasáže, kdy jsme dostali dva góly rychle po sobě," hodnotí Vrba.

Pozitivem je určitě návrat Ladislava Krejčího mladšího do základní sestavy.

„Utkání pro mě bylo hodně náročné, jejich systém je na vysoké úrovni. Jsem rád, že jsem vydržel celý zápas. Nemám ještě kondičku na celé utkání, musel jsem tedy někdy hrát i chytřeji. Výsledek mě ale mrzí," popisuje mladý záložník pro ČT.

Důležité pro Spartu je, že Bröndby ve druhém utkání remizovalo s Rangers. Pražané tak mají bitvu o postup ve svých rukou. Lyon postupuje z první příčky, druhý tým do jarní části Evropské a třetí do Konferenční ligy.

„Od začátku po losu tvrdím, že Lyon je jasný favorit a zbývající tři týmy ve skupině si to rozdají o postup. Výchozí postavení máme teď před závěrečnými zápasy velice dobré a věřím, že se nám podaří postoupit do jarní části soutěže. Chtěli bychom samozřejmě zůstat v lize Evropské, je výš než Konferenční. Také v ní ovšem kvalita je. Každý dvojzápas na jaře by byl hodně příjemný," poukazuje Vrba.

Reklama

Související témata: