Hlavní obsah

Tenistky v příští kvalifikaci BJK Cupu narazí na Britky

Praha
Aktualizováno

České tenistky se v kvalifikaci pro finálový turnaj příštího ročníku Poháru Billie Jean Kingové utkají doma s Velkou Británií. Soupeřky svěřenkyním kapitána Petra Pály v sobotu vylosovala v O2 areně sama legendární Kingová. Hrát se bude 15. a 16. dubna 2022.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Barbora Krejčíková v zápase s Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Článek

Proti českým tenistkám se tak může postavit i osmnáctiletá Emma Raducanuová, letošní senzační šampionka grandslamového US Open, která je aktuálně 21. hráčkou světa. Ve stovce žebříčku WTA jsou i bývalá světová čtyřka Johanna Kontaová (73.) a Heather Watsonová (74).

Češky v letošním novém modelu mistrovství světa družstev, které hrálo v Praze dvanáct celků, skončilo ve skupině D po výhře nad Němkami a prohře se Švýcarkami. Britky loni v kvalifikaci prohrály se Slovenkami a letos v baráži zvládly souboj s Mexikem.

S Británií půjde o první vzájemný souboj v tenisové soutěži družstev žen. Češky vyhrály od roku 2011 šest titulů, Britky se v minulosti dostaly čtyřikrát do finále, naposledy před 40 lety.

Vítěz postoupí do finále, které se uskuteční 8. až 13. listopadu na zatím neurčeném místě. "Hledat začneme hned po skončení tohoto ročníku a na začátku příštího roku oznámíme pořadatele," uvedl prezident Mezinárodní tenisové federace ITF David Haggerty.

Los kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové 2022
15. a 16. dubna 2022
Česko - Velká Británie
Austrálie - Slovensko
Itálie - Francie
USA - Ukrajina
Bělorusko - Belgie
Německo - Kazachstán
Kanada - Lotyšsko
Španělsko - Nizozemsko
Rumunsko - Polsko

Reklama

Související témata: