Hlavní obsah

Spokojený nejsem, měli jsme skončit druzí, nechal se slyšet šéf českého fotbalu

Jedno řekl po výhře 2:0 v kvalifikačním epilogu s Estonskem první muž českého fotbalu na rovinu. „Se třetím místem ve skupině spokojený nejsem, naší ambicí měla být druhá příčka," pravil Petr Fousek do televizních kamer. O další budoucnosti reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého u národního týmu však mluvit nechtěl, stejně jako se nepustil do hodnocení účinkování českého týmu v kvalifikaci o účast v Kataru.

Čeští fotbalisté nebudou v baráži nasazeni. Můžou narazit na Itálii, Wales nebo SkotskoVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

„To je téma pro výkonný výbor, který bude vystoupení reprezentace v kvalifikaci hodnotit. Skončili jsme třetí, půjdeme do baráže. Rozhodly zápasy s Walesem, který si pak v závěru kvalifikace druhé místo ve skupině uhrál," pravil lakonicky předseda Fotbalové asociace ČR.

Přitom ovšem připomněl termínový kalendář kvalifikace, který komplikoval život a přípravu většině účastníků. „Uprostřed kvalifikace byl na programu finálový turnaj EURO, na němž nás tým postoupil do čtvrtfinále. Nebylo to proto jednoduché, představovalo to komplikaci."

Jaký je Fouskův názor na Šilhavého působení u národního týmu se ovšem fotbaloví fanoušci nedozvěděli. „Teď je důležité připravit se na baráž. Do března je na přípravu dost času," vyhnul se diplomaticky odpovědi na přímý dotaz ČT.

Reklama