Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 1:0Mazák Škoda rozhodl 100. gólem v české lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Škoda 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v 15. kole první ligy Zlín 1:0. O triumfu domácích rozhodl v 25. minutě svým 100. gólem v české nejvyšší soutěži Milan Škoda. Středočeši vyhráli doma třetí ligový duel za sebou a posunuli se na sedmé místo neúplné tabulky. Ševci nebodovali po třech kolech a klesli na 12. pozici.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Janetzký ze Zlína a Ondřej Karafiát z Boleslavi.

Článek

Mladá Boleslav začala aktivně. Na přelomu šesté a sedmé minuty zlínský brankář Rakovan vychytal Ewertona a následnou Škodovu střelu z otočky z malého vápna zblokovala hostující obrana na roh. V 15. minutě si na druhé straně Šeda, který nastoupil do 150. ligového utkání, poradil s Tkáčovou ranou.

O deset minut později se domácí ujali vedení, když si Škoda naběhl na Preislerův centr z rohového kopu a hlavou nedal Rakovanovi šanci. Bývalý hráč Bohemians 1905 či Slavie dal šestý gól v ligové sezoně. Zlín inkasoval po třech kolech.

Hosté se snažili odpovědět, jenže Tkáčovu střelu z šestnáctky mladoboleslavská defenziva zblokovala. V závěru úvodního dějství se Středočeši tlačili za navýšením náskoku, Douděra však 100. start v lize kvůli ofsajdu gólem neoslavil.

V úvodu druhého dějství domácí nevyužili brejk a Ewerton o chvíli později zamířil z hranice vápna mimo tři tyče. Neproměněné příležitosti domácí málem mrzely, jelikož zlínský útočník Poznar překonal Šedu, kvůli ofsajdu však branka neplatila. Zlínský kapitán po téměř hodině hry napřáhl zpoza šestnáctky a Šeda konečky prstů vytáhl míč na roh.

V 71. minutě střelu střídajícího Ladry zastavil hostující stoper Procházka. V závěru Rakovan vytáhl mimo branku odražený míč a střídající Lukáš Mašek zasáhl z úhlu tyč.

Mladá Boleslav zdolala v lize Ševce po třech zápasech. Svěřenci trenéra Jarolíma získali doma v sezoně nejvyšší soutěže 16 z celkových 20 bodů. Zlín venku nevyhrál čtvrtý ligový duel po sobě.

Fotbalová liga - 15. kolo:
FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 25. Škoda. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, Mikeska - Machálek (video). ŽK: Smrž, Matějovský, Douděra - Čanturišvili. Diváci: 2022.
Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Matějovský, Smrž - Skalák (63. Ladra), Hlavatý (63. L. Mašek), Ewerton (78. Jurásek) - Škoda (84. Fila). Trenér: Jarolím.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov (81. Nečas) - Tkáč (81. Hrdlička), Conde, Čanturišvili (70. Fantiš) - Dramé (86. Simerský), Poznar, Janetzký (70. Hlinka). Trenér: Kalivoda.

Reklama