Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 3:1Sestupující Klokani padli i na závěr v derby

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 se s první ligou loučili porážkou 1:3 ve vršovickém derby se Slavií.

Článek

Oba sousedé z Vršovic hrající své domácí zápasy na stejném stadiónu se v první půli moc nevytáhli. Fanouškům servírovali fotbalovou mizérii. Klokani hráli bez stresu, protože jejich sestup byl na 99,9% zpečetěn už v minulém kole a neměli co ztratit. Stejně tak Slavia, která si chtěla alespoň trochu udobřit fanoušky výhrou po zpackané sezóně.

Největší šanci prvního poločasu měl Vlček, ale v 19. min. z ideální pozice přestřelil. A po něm neuspěl ani Jarolím, který rovněž mířil nad branku.

Brzy po pauze šla Slavia do vedení. Po narážečce Jarolíma s Frejlachem se s balónem ve vápně otočil Pospěch a prostřelil Sňozíka. Jenže radost domácím moc dlouho nevydržela. V 60. min. zahrával přímý kop z 30 metrů Budínský, skákali na něj tři další hráči, ale nikdo se míče nedotkl a zapadl za záda Berkovce, který dostal přednost před Čontofalským.

Hra Slavie upadla do průměru, ale poslední desetiminutovka vyzněla jasně ve prospěch červenobílých. Po pár vteřinách pobytu na hřošti se z levé strany prosadil střídající Veselý a vstřelil svůj první ligový gól. V závěru po vyšachování obrany Bohemians skóroval podruhé v utkání Pospěch.

Slavia - Bohemians 3:1
Branky: 53. a 88. Pospěch, 85. Veselý - 60. Budínský. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Mencl. ŽK: Latka, Pospěch - Jindřišek. Diváci: 4989. Poločas: 0:0.
Slavia: Berkovec - Dostál, Latka, Hubáček, Cicman (56. Sudek) - Nitrianský, Jarolím, Petrák (46. Frejlach), Trubila (84. Veselý) - Vlček, Pospěch.
Bohemians: Sňozík - Růžička, Cseh (89. Lukáš), Ptáček, Bartek - Moravec, Šumský (58. Nerad), Jindřišek, Budínský, Kraják (78. Orolín) - Hartig.

Reklama

Související témata: