Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 1:1Baník potvrdil záchranu v lize remízou v Teplicích

Teplice

Fotbalisté Baníku Ostrava si pojistili setrvání v nejvyšší soutěži dnešní remízou 1:1 v Teplicích díky penaltě, kterou proměnil Chorvat Kukec. Domácí vedli brankou Vachouška a remíza je udržela na pátém místě. V závěru ale přišli o klíčového středopolaře Ljevakoviče, který si v souboji s Ferenčíkem poranil koleno.

Článek

Baník by už do druhé ligy poslala jen nepravděpodobná kombinace výsledků, ale jeho věrné fanoušky to od výpravy přes celé Česko neodradilo a speciálním vlakem jich dorazilo přes 300. A protože domácím už skoro o nic nešlo, na tribunách měli baníkovci nejen hlasovou, ale málem i početní převahu. A jejich hráči sice vycházeli z defenzivy a spoléhali na brejky, ale jinak si počínali jako doma.

Už v 7. minutě se prosmýkl po pravé straně Fantiš, našel před malým vápnem Šenkeříka a ten těsně přestřelil. Hned vzápětí se zase schoval za obranu Teplic Kraut, ofsajd se nemával a sólo skončilo střelou do boční sítě. Teplice sice měly optickou převahu, jenže šancí si vypracovaly málo a skutečně nebezpečná byla až střela Jindráčka, který 25 metrů za vápnem pálil po zemi k tyči tak nepříjemně, že brankář Pietrzkiewicz zkrotil míč až nadvakrát.

Góly přišly až po pauze. O ten první se přičinila vydatnou měrou defenziva Baníku, která sice nepříjemný centr ze strany ještě odvrátila, ale při odkopu napálil Frydrych vracejícího se Droppu a najednou byl míč přímo před brankou u Vachouška, který ho uklidil přesně k tyči.

Hosté potom převzali iniciativu a začali se tlačit do vápna, což jim v 56. minutě přineslo vyrovnání. Po jednom ze závarů trefil Vomáčkův nákop ruku Ježdíka a Kukec penaltu proměnil.

Ve druhém poločase se na hřišti hodně přitvrdilo a zejména Ostravané předvedli několik ostrých skluzů. Dovolenou to zřejmě zkazí teplickému Ljevakovičovi, který po tvrdém souboji s Ferenčíkem skončil na nosítkách s poraněným kolenem; kvůli podobnému zranění vynechal skoro celé jaro. Na remíze už ale žádný tým nic změnit nedokázal.

30. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Baník Ostrava 1:1(0:0)
Branky: 48. Vachoušek - 56. Kukec z pen. Rozhodčí: Jílek - Urban, Makovička. ŽK: Ljevakovič, Vachoušek - Zawada, Droppa, Greguš, Kukec. Diváci: 2890.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Matula (21. Smejkal), Ježdík - Dolejš, Siva, Vachoušek, Ljevakovič (84. Čajič), Vůch (81. Stožický) - Jindráček. Trenér: Rada.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Adámik, Vomáčka, Frydrych - Fantiš (64. Poliaček), Droppa, Greguš, Kukec (78. Ferenčík) - Šenkeřík (86. Magera) - Kraut. Trenér: Látal.

Reklama

Související témata: