Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 3:0Fotbalisté Mladé Boleslavi zdolali Jablonec a skončili čtvrtí

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi v závěrečném kole první ligy doma porazili Jablonec 3:0 a zajistili si tím konečnou čtvrtou příčku. Trenér hostů František Komňacký dovedl před svým odchodem z klubu Jablonec na osmé místo.

Článek

Oba týmy nemohly nasadit po dvou hráčích kvůli karetním trestům z minulého kola. Mladé Boleslavi chyběli vyloučení Johana a Táborský, jablonecké Lafatu a Zábojníka nepustily na hřiště tresty za čtyři žluté karty. I jejich absence se zřejmě projevily na pomalejším vstupu obou mužstev do zápasu.

V 17. minutě poprvé zahrozil domácí Šírl nebezpečným přízemním centrem, který proletěl malým vápnem, ale nikdo ho netečoval. Vzápětí na druhé straně mohl otevřít skóre Třešňák, ale před gólmanem Šedou příliš dlouho otálel a ten pak úspěšně zasáhl.

Stav se tak poprvé změnil v 27. minutě. Fillo vysunul Chramostu, jenž zakončil únik přesnou střelou k tyči. Na 2:0 pro Mladou Boleslav zvýšil o pět minut později Kúdela, k němuž na zadní tyč proletěl přímý kop z levé strany a domácí zadák hlavou usměrnil míč do branky.

Ve 40. minutě Chramosta podruhé zvedal ruce nad hlavu, ale radost z pohotového zakončení mu zkazil pomezní rozhodčí odmávaným ofsajdem. V samém závěru první půle mohl snížit jablonecký Kopic, ale Šeda vyrazil jeho střelu na tyč.

V nastoleném ofenzivním trendu ze závěru první půle pokračovaly oba týmy i po přestávce. Šance měli domácí Brunclík a Mareš, jabloneckého Kopice zastavil za soupeřovou obranou ofsajd. Po hodině hry mohl dvakrát skórovat Chramosta, avšak Marešovo vysunutí ani jednou nevyužil, když proti jeho střelám pokaždé zasáhl Špit.

V 73. minutě mohl zdramatizovat zápas hlavičkující Pavlík, jenže jeho pokus po rohu do branky neprošel. Gólem na 3:0 naopak přidal boleslavskou pojistku o tři minuty později Fillo, který se v pokutovém území dobře zorientoval a trefil se po zemi ke vzdálenější tyči.

30. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 3:0 (2:0)
Branky: 27. Chramosta, 32. Kúdela, 76. Fillo. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Marek. ŽK: Novák (Jablonec). Diváci: 2014.
Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Kúdela, Šírl - Brunclík, Ščuk - Fillo (85. Bořil), Kulič (88. Wojnar), Mareš (73. Synek) - Chramosta. Trenér: Koubek.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Štochl, Novák - Kopic, Jarolím, Loučka, Piták, Jablonský (68. Vošahlík) - Třešňák (68. Haurdič). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: