Hlavní obsah

Příbram - Slovácko 0:4Doškův hattrick připravil Příbrami pátou prohru za sebou

Příbram

Fotbalisté Příbrami potvrdili nepodařený závěr sezony domácím debaklem 0:4 se Slováckem a klesli na deváté místo. Tým, který ještě nedávno mohl pomýšlet na účast v pohárové Evropě prohrál pátý zápas za sebou. Hlavní zásluhu na tom měl Libor Došek, jemuž se povedl hattrick, a to ještě další šance, včetně penalty nevyužil. Kanonádu doplnil další zkušený hráč hostí Volešák.

Článek

Příbram rozehrála ofenzivní partii, od začátku aktivně útočila a často se dostávala ke střelbě, jenže ta byla žalostná. První tři pokusy skončily vysoko nad brankou, i když Šlapák zakončoval ve vyložené šanci. Když se do velké možnosti dostal po centru Papšyse podruhé, trefil příbramský jarní kanonýr břevno.

A vrchol domácího střeleckého zmaru předvedl Tomáš Pilík, jenž po faulu na Šlapáka dostal příležitost kopat penaltu. Povedlo se mu sice oklamat brankáře Melichárka, jenže vystřelil jen do tyče. Na konci prvního poločasu tak přišel zákonitý trest. Doškovi sice brankář Hruška nejprve chytil hlavičku, ale po další akci už na jeho ránu k tyči nedosáhl.

Ve druhé půli Slovácko domácí celek zcela vymazalo. Příbram se nestíhala vracet do obrany a Došek si užíval volnosti, jaká se mu možná už nikdy nenaskytne. Náskok hostů zvýšil střelou do protipohybu brankáře Hrušky nabíhající Volešák a pak už to bylo sólo pro nejvyššího muže na trávníku Doška.

Dal dva góly, nastřelil břevno, neproměnil penalta po faulu Mareše na Kubáně, kterou gólman Hruška u tyčky skvěle lapil. Jemu ani celé Příbrami to však náladu příliš nezvedlo. Po pětibrankovém přídělu v Plzni zakončila sezonu dalším debaklem.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 0:4 (0:1)
Branky: 44.a 66 a 80. Došek, 63. Volešák. Rozhodčí: Franěk - Zlámal, Nádvorník. ŽK: Melichárek, Volešek (oba Slovácko). Diváci: 1500.
Příbram: Hruška - Brotánek, Krejčí, Mišůn, Divíšek - Mareš (73. Kdolský), Koukal (73. P. Pilík), T. Pilík, Papšys - Šlapák (81. Dušek), Krbeček. Trenér: Vavruška.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil (39. Košút), Mezlík, Kubáň - Volešák (82. Čtvrtníček), Daníček, Trávník, Lukáš, Došek, Kovář (62. Ondřejka). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: