Hlavní obsah

Kvitovou doprovodili do druhého kola Plíšková a Rosol, Šafářová končí

Londýn/ Praha
Aktualizováno

Obhájkyně titulu Petra Kvitová podle předpokladů postoupila do druhého kola tenisového Wimbledonu. Její úvodní zápas na turnaji sice přerušil déšť, ale po krátké pauze udolala soupeřku Amanmuradovou z Uzbekistánu dvakrát 6:4. Postupovou radost zažila také Kristýna Plíšková, která vyřadila Slovinku Hercogovou. Postoupil také Lukáš Rosol, kterého ve druhém kole čeká druhý hráč světa Rafael Nadal. Ze hry už jsou naproti tomu Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová, jež nestačila na Serenu Willimasovou.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Vítězné gesto Petry Kvitové, úvodní kolo Wimbledonu úspěšně zvládla

Článek
Fotogalerie

Kvitové návrat na wimbledonskou trávu zpočátku vůbec nevycházel. Kazila, se soupeřkou jako by si nevěděla rady, nemohla se dostat do tempa a v úvodu první sady prohrávala už 0:3 a 1:4. Pak se ale rychle sebrala a set za 36 minut nakonec 6:4 vyhrála.

Druhá sada už byla o poznání vyrovnanější a obě hráčky si tvrdými a přesnými údery nic nedarovaly. Kvitová se přesto dostala do vedení 5:3, ovšem pak se na Londýn spustil déšť a veškerý program ve Wimbledonu musel být přerušen. Na kurt se hráčky vrátily po necelé půlhodině a česká tenistka už nepřipustila žádné komplikace.

"Je neuvěřitelné přijet jako obhájkyně. Vrátily se mi vzpomínky na loňský rok a bylo krásné hrát na centrkurtu," řekla Kvitová pro BBC cestou z kurtu po utkání, v kterém zahrála 24 vítězných úderů a dvacet nevynucených chyb. "Na začátku jsem byla hodně nervózní, udělala jsem moc chyb, ale snažila jsem se hrát svoji hru." Ve druhém kole ji čeká vítězka duelu mezi Italkou Karin Knappovou a domácí Elenou Baltachaovou.

Postup do druhého kola si vychutnala i Kristýna Plíšková, která si proti Hercogové připsala premiérové vítězství na grandslamu mezi dospělými. Po triumfu ve wimbledonské juniorce v roce 2010 se loni probojovala v Londýně poprvé i do hlavní soutěže, ale hned v 1. kole vypadla. Tentokrát však své soupeřce nedala žádnou šanci a vyhrála za 51 minut. V dalším kole ji čeká zkušená Italka Francesca Schiavoneová.

V dalším zápase prohrála Barbora Záhlavová-Strýcová se čtyřnásobnou vítězkou turnaje Serenou Williamsovou z USA po setech 2:6 a 4:6. A v mužské části pavouka se radoval z postupu Lukáš Rosol, jenž porazil Ivana Dodiga z Chorvatska.

Klára Zakopalová měla dnes odehrát zápas prvního kola se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, ale nakonec se už utkání do dnešního programu Wimbledonu nevešlo.

Wimbledon - 1. kolo (česká účast):
Šafářová - Bertensová (Niz.) 3:6, 0:6.on-line
Amanmuradová (Uzb.) - Kvitová 4:6, 4:6.on-line
S. Williamsová (USA) - Záhlavová-Strýcová 6:2, 6:4on-line
Kristýna Plíšková - Hercogová (Slovin.) 6:2, 6:2.
Rosol - Dodig (Chorv.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:0), 7:5
Výsledky ostatních zápasů Wimbledonu

Reklama

Související témata: