Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 1:0Jihočeši zdolali oslabené Hanáky, z penalty rozhodl Otepka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Otepka (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic v úvodním kole Gambrinus ligy porazili Olomouc 1:0. Jediný gól vstřelil v 64. minutě z penalty Otepka. Hosté hráli od té doby bez vyloučeného kapitána Škerleho. Už v úvodu přišli také o zraněného brankáře Zlámala.

Článek

Hustý déšť, který se už před výkopem nad Českými Budějovicemi spustil a vytrval po celý zápas, oběma týmům komplikoval kombinaci. Mokrý terén se také podepsal na některých nepřesnostech na obou stranách. Kluzký trávník byl patrně na vině i zranění olomouckého brankáře Zlámala, jenž musel v 16. minutě střídat. O chvíli předtím se totiž srazil s Markovičem, jenž se snažil ve skluzu zasáhnout míč a nestačil se před Zlámalem zastavit. Olomoucký brankář se nechal ošetřit, pár desítek vteřin pokračoval ve hře, ale nakonec odkulhal ke střídačce a v sestavě jej nahradil Šustr.

První nebezpečnější příležitost v utkání si vypracovali hosté. Hořava ve 22. minutě vystřelil pohotově a těsně minul břevno Daňkovy branky. O chvilku později se na druhé straně pokusil Šustra překvapit domácí Otepka. Ke zkušenému záložníkovi se odrazil míč a Otepka tvrdě vypálil z 35 metrů. Šustr však jeho ránu vyrazil na roh. Větší šanci měl před přestávkou Markovič, když si naskočil na ideální Novákův centr, ale hlavičkoval těsně vedle.

Druhý poločas odstartoval nádhernou akcí Rýdel. Dravě získal na půlce míč, uvolnil se přes dva hráče a střelou z více než dvaceti metrů napálil břevno. V 62. minutě se Rýdel opět tlačil do koncovky, v souboji s olomouckými hráči v pokutovém území upadnul a rozhodčí Drábek nařídil penaltu a udělil červenou kartou olomouckému kapitánovi Škerlemu. Otepka z pokutového kopu překonal Šustra.

Hanáci se v deseti nevzdali a mohli vyrovnat. Na centr z pravé strany si naběhl Hořava a jeho pokus Daněk na brankové čáře vyrazil. Víc už však hosté nestihli.

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 64. Otepka z pen. Rozhodčí: Drábek - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Sandro, Otepka, Řezníček - Golban, Ordoš, Janotka. ČK: 62. Škerle. Diváci: 2212.
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Řepka, Lengyel, Hanzlík - Klesa, Rakovan, Rýdel, Otepka (85. Riegel), Sandro (77. Hudson) - Markovič (69. Řezníček). Trenér: Cipro.
Olomouc: Zlámal (16. Šustr) - Janotka, Golban, Škerle, Vepřek - Schulmeister (61. Hubník), Rossi, Hořava, Navrátil - Ordoš, Doležal (75. Heinz). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: