Hlavní obsah

Sparta - Příbram 2:1Spartu opět spasil Kweuke

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Trapp 0 : 1
50. Kadeřábek 1 : 1
65. Kweuke 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Po bídném výkonu zejména v první půli Sparta nakonec vydřela v nedělním duelu s Příbramí tři body. Spasil ji opět kamerunský kanonýr Léonard Kweuke. Před prázdnými letenskými ochozy však měl zápas nádech přáteláku...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Pavel Kadeřábek ze Sparty (vlevo) a Josef Divíšek z FK Příbram.

Článek
Fotogalerie

Sparta už dlouho neměla problém kolem čísel svých hráčů. V oficiálním zápise byl uveden v základní sestavě s číslem 21 Albánec Balaj, jenže ten vyběhl na trávník s číslem 9, které nosí Kweuke, jenž seděl na lavičce s číslem 11, které měl ve zmatečném zápisu přidělené Gil, jenž měl ale na zádech 21. Zmatek ve sparťanských číslech jako by předznamenal chaos a hrůzu, kterou pak Letenští předváděli na trávníku.

Gól soupeři připravil Vaclík

Kvůli trestu Sparty prázdné letenské tribuny, na nichž viselo jen několik převážně nečitelných transparentů, viděly podobný začátek zápasu jako na jaře. Jen Příbram skórovala dřív a navíc hodně kuriózně. Vaclíkův špatný odkop zachytil Mareš, který místo střely hledal spoluhráče, ale míč poslal sparťanským obráncům, kteří si tak dlouho dávali přednost, až se balónu v malém vápně chopil Trapp a poslal ho do prázdné branky.

Sparta měla optickou převahu, ale směrem dopředu nedokázala dlouhé minuty nic vymyslet. Příbram, na jejímž pravém okraji obrany nastoupil vzhledem k přetlaku ofenzivních hráčů bývalý útočník Huňa, se spokojila s odkopáváním míčů co nejdál od vlastní šestnáctky. V tropickém vedru se nechtělo příliš běhat ani jednomu mužstvu a hru se snažili držet v části trávníku, na níž padal stín z hlavní tribuny. Po necelé půlhodině musel ze hřiště autor úvodního gólu, protože se zranil o reklamní panel.

Domácí zapomněli běhat...

Do ticha stadiónu, na němž bylo slyšet každé slovo z hrací plochy, zněly z ulice občas výkřiky fanoušků, stojících u zamčených vchodových vrat. Kdyby byli uvnitř, asi by jim zatrnulo, když se do přihrávky položil Šlapák, ale pálil vysoko nad branku. Na druhé straně po rohovém kopu hledal Jarošík kolegu ze stoperské dvojice Švejdíka, jehož hlavička ale minula těsně pravou tyč.

Spartě, bez marodů Matějovského a Krejčího totálně bezradné, zatrnulo před koncem poločasu. Po levé straně utekl Šlapák a Jarošík jeho střílenou přihrávku poslal těsně nad břevno vlastní branky. Domácí byli v první půli tragičtí, když odečteme tradičně neviditelného Holka a nově Balaje, hrála v podstatě o devíti... Na jejich „obranu“ nutno dodat, že ostatní se po trávníku jen ploužili. Buď běhat zapomněli, nebo to měli zakázané...

Kadeřábek srovnal

V domácí kabině udělal zřejmě kouč Vítězslav Lavička v parném podvečeru pořádný průvan. Ofenzívu Sparty hned rozhýbal po přestávce střídající Kweuke, po jehož akci se domácí dostali do první šance, ale Hruška hlavičku Přikryla bravurně zkrotil. Zas moment už ale po přímém kopu Hušbauera a zpětné hlavičce Jarošíka procpal Kadeřábek rovněž hlavou míč mezi obránci do sítě.

Hosté mohli změnit skóre po trestném kopu T. Pilíka, ale Krbečkovi nevadili tolik domácí zadáci, jako neposedný míč. Další rychlou akci hostí zakončil Koukal střelou vedle branky. Především domácí zvýšili obrátky, ale jejich akce končily nepřesnou přihrávkou na hranici šestnáctky, kam se hosté, díky ještě zbytečnějším ztrátám, ani nedostali. Sparta přidala i druhý gól, když míč po rohovém kopu Hušbauera vrátil ke druhé tyči opět Jarošík a tentokrát ho dostal hlavou do brány Kweuke.

Příbram mohla srovnat čtvrt hodiny před koncem, ale Dejmkovu hlavičku po rohu Koukala Vaclík zázračně vyrazil. Štěstí měl v závěru zápasu, kdy Šlapákova technická střela těsně minula jeho branku. Hostům k vyrovnání nepomohla ani hra na čtyři útočníky. Zvýšit mohl po chybě Hájovského Kweuke, který šel sám na Hrušku, položil ho, ale míč mu utekl za čáru vedle branky a Zápotočného hlavičku v nastavení skvěle příbramský gólman chytil.

Sparta Praha - 1. FK Příbram 2:1 (0:1)
Branky: 50. Kadeřábek, 65. Kweuke - 5. Trapp. Rozhodčí: Adam - Štěrba, Dobrovolný. ŽK: Hušbauer, Balaj (oba Sparta). Bez diváků.
Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek (89. Zápotočný), Holek, Hušbauer, Přikryl (76. Skalák) - Kadlec (46. Kweuke), Balaj. Trenér: Lavička.
Příbram: Hruška - Huňa (65. Střihavka), Hájovský, Dejmek, Divíšek - Mareš, Trapp (28. Šlapák), Koukal, T. Pilík, Pleško (80. Wágner) - Krbeček. Trenér: Vavruška.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama