Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Twente 0:2Za půl hodiny bylo po snu o zázraku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Chadli 0 : 1
31. Fer 0 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav skončila v pohárové Evropě, aniž by vstřelila gól. Bídný výkon předvedla i v domácí odvetě 3. předkola Evropské ligy. Nizozemský tým její sen o zázraku utnul definitivně po půlhodině a Středočeši v Evropě skončili.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Robert Schilder z Twente (vpravo) se snaží přejít přes mladoboleslavského Jana Bořila.

Článek

Boleslav vsadila vše na ofenzívu, na tři útočníky soupeře hrál stejný počet zadáků. Po úvodní pětiminutovce, z níž domácí vytěžili jen trestný kop Šírla, který ale volně proletěl šestnáctkou Twente, hosté poprvé zahrozili. Johana však v posledním okamžiku skluzem zastavil Chadliho přihrávku na úplně volného Tadiče. Vzápětí po další chybě v kombinaci domácích vyrazil z vlastní poloviny Fer, v šestnáctce ideálně uvolnil Chadliho a ten technickou přízemní střelou ke vzdálenější tyči nedal Šedovi šanci.

Krátce nato se ve stejném prostoru dostal k zakončení Tadič, ale mířil vedle. Platonický tlak domácích sice pokračoval, ale Twente situaci s přehledem kontrolovalo. Navíc po dvaceti minutách musel ze hřiště zraněný Magera a úderná síla Boleslavi ještě víc zeslábla.

Ve druhé půli hosté kontrolovali hru

Když nemohoucí domácí nic nevymysleli, udeřili znovu hosté. Chadli poslal z trestného kopu do šestnáctky střílený centr, který Fer lízl hlavou přesně k tyči. A to hosté další slibné akce nedotáhli. Boleslavský zmar dovršila v závěru poločasu srážka Johany s Kyselou.

Po změně stran už hosté jen kontrolovali hru a bavili se svým technickým fotbalem. I v nižších obrátkách domácí přehrávali. Ti se sice snažili, ale přesná finální přihrávka pro ně byla neřešitelným rébusem. Naopak potřetí je málem ztrestal Verhoek.

Boleslav měla optickou převahu, leč zcela platonickou. Naopak Verhoek znovu utekl Johanovi, ale Šeda ho vychytal. Boleslav tak v pohárové Evropě dohrála bez vstřeleného gólu. Posledních deset minut se fanoušci obou táborů bavili popěvky svých klubů, za které se vždy navzájem zatleskali a stejně se rozloučili i s oběma týmy.

Evropská liga, 3. předkolo - odveta:
Mladá Boleslav - Twente Enschede 0:2, první zápas 0:2, postupuje Twente.
Branky: 9. Chadli, 30. Fer. Rozhodčí: Lajuškin (Rus.), žluté karty: Mareš, Johana, Sivrič, Ondřejka - Schilder, 3077 diváků, první zápas: 0:2.
Ml. Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Zbrožek - Bořil, Brunclík (79. Opiela), Kúdela, Šírl - Magera (22. Ondřejka) - Sivrič, Mareš (60. Nešpor).
Twente: Fernandes - Rosales, Douglas, Bjelland, Schilder (77. Wisgerhof) - Janssen, Brama, Fer - Tadič (60. Guttierrez), Bulykin (64. Verhoek), Chadli.

Reklama

Související témata: