Hlavní obsah

Slavia - Olomouc 1:1Slavia sbírá jen bodíky, i do třetice v nové sezóně remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ordoš 0 : 1
27. Kisel 1 : 1
Záznam online reportáže

Remízoví králové jsou z Edenu. Fotbalisté pražské Slavie i do třetice v nové sezóně hráli nerozhodně, ve 3. kole Gambrinus ligy remizovali s Olomoucí 1:1. Hned z první šance otevřel skóre olomoucký Ordoš, o čtvrt hodiny později vyrovnal slávistický spasitel Kisel. Pro navrátilce z Austrálie to byl již třetí gól v novém ročníku.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Slávista Lukáš Jarolím (vlevo) a Michal Hubník z Olomouce

Článek

Domácí gólman Kamil Čontofalský a jeho parťák z útoku Milan Škoda nastoupili k jubilejnímu stému ligovému zápasu, a tak bylo jasné, že si oslavu na hřišti nechtějí pokazit. Však také sešívaní již ve třetí minutě způsobili po standardce před brankou Hanáků velký závar, který s námahou uhasil gólman Blaha ve spolupráci se stoperem Golbanem.

To však byl teprve začátek a hostům stačila ke gólu hned první nebezpečná akce. Pospíšilův centr ve 12. minutě dostihl Hubník, zbavil se Nitrianského a neobsazený Ordoš jeho nabídku přesnou hlavičkou zužitkoval.

Slavia v lize z posledních čtrnácti vzájemných zápasů doma prohrála s Olomoucí jen jednou. Na vyrovnání moc dlouho nečekala. Čtvrt hodiny po úvodním gólu se po rychlé akci z plného běhu opřel do míče Kisel, jeho střela se otřela o Vepřkova záda a zapadla za Blahu. Navrátilec z Austrálie tak stejně jako před svým odchodem do Sydney drží červenobílé nad vodou, skóroval v každém ze tří úvodních kol.

Gól slávisty povzbudil a třeba Čonkovu bombu zdálky olomoucký brankář jen s námahou vyrazil na roh.

Červenobílí nechtěli zůstat u třetí remízy, a tak druhý poločas zahájili náporem. A velkými šancemi, jež ovšem Jarolím i Latka spálili. Deset minut před koncem zase těsně minul Škoda. Nový kouč Slavie Petr Rada se tak první výhry znovu nedočkal.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Branky: 27. Kisel - 12. Ordoš. Rozhodčí: Ardeleánu - Jiřík, Pilný. ŽK: Juhar, Vošahlík - Rossi, Hubník. Diváci: 6148.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Petrák - Vošahlík, Kisel, Jarolím, Juhar - Škoda. Trenér Petr Rada.
Olomouc: Blaha - Janotka, Golban, Škerle, Vepřek - Pospíšil (90. Šindelář), Rossi, Hořava - Navrátil (73. Schulmeister), Ordoš, Hubník (84. Petr). Trenér Roman Pivarník.

Reklama

Související témata: