Hlavní obsah

Liberec - Jihlava 1:1Obhájce titulu spasil v nastavení Šural

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Jungr 0 : 1
94. Šural 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce vybojovali ve 4. kole první ligy doma s Jihlavou remízu 1:1, bod jim zajistil ve čtvrté minutě nastavení Josef Šural. Obhájce titulu tak na poslední chvíli odvrátil hrozbu druhé porážky za sebou. Naopak nováček z Vysočiny ani počtvrté neudržel vedení, které mu tentokrát zajistil v 10. minutě Marek Jungr.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Josef Šural se raduje z branky, kterou v nastavení vstřelil do jihlavské sítě.

Článek

Jihlava do utkání nemohla nasadit svou oporu brankáře Blažka, který měl údajně autonehodu, a nemohl s týmem do Liberce přijet. Místo něj nastoupil Hanuš a při teprve 13. ligovém startu si vedl velmi dobře.

V 10. minutě vychytal přímý kop Váchy a založil tím rychlý protiútok Jihlavy. Josl vysunul Jungra, který obešel brankáře Bičíka a z úhlu trefil odkrytou branku.

Liberec si postupně vypracoval nápor a prosazoval se zejména v krajních prostorech, ale chyběla mu lepší finální fáze. Šance přišly až v závěru poločasu, ale Hadaščok nedosáhl na střílený centr Breznaníka a Fleišman po hezké kombinační akci mířil jen do brankáře Hanuše.

Krátce po změně stran mohl navýšit jihlavské vedení bývalý hráč Slovanu Koloušek, s jehož nepříjemnou dalekonosnou střelou měl Bičík velké problémy, jelikož těsně před ním změnila směr.

Hadaščokovu střelu obránci zlikvidovali

Liberec měl nadále více ze hry, ale šance přicházely sporadicky. Do jedné se dostával Hadaščok, kterého našel ve vápně Ljulka, jenže mladý útočník si dlouho připravoval míč na střelu a obrana ho zablokovala.

Blízko vyrovnání byl Breznaník, jehož střelu po rohu nechtěně poslal mimo tři tyče spoluhráč Nezmar. Pět minut před koncem Musiol po závaru před jihlavskou brankou trefil jen Hanuše.

Liberci nepomohlo ani to, že Jihlava pět minut v závěru odehrála v deseti bez Karlíka, který byl s tržnou ranou na hlavě ošetřován. Už to vypadalo, že Slovan počtvrté z posledních sedmi ligových zápasů nedá gól, jenže při posledním zoufalém nákopu vyhrál Nezmar souboj, obrana zastavila gólovou hlavičku Musiola, ale Šural už z dorážky zařídil dělbu bodů.

Liberec si tak alespoň trochu vylepšil náladu před důležitým zápasem play off Evropské ligy s Dněpropetrovskem.

4. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)
Branky: 90.+4 Šural - 10. Jungr. Rozhodčí: Zelinka - Pospíšil, Zeman. ŽK: Nezmar, Fleišman, Kelič - Kryštůfek, Tlustý, Josl, Hanuš. Diváci: 2853.
Liberec: Bičík - Ljulka (79. Maicon), Nezmar, Kelič, Fleišman - Kušnír (46. Musiol), Janů, Morozenko (37. Hadaščok), Vácha, Breznaník - Šural. Trenér: Šilhavý.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek (46. Rada), Šourek, Tlustý (86. Gavrič), Josl - Masopust (83. Sedláček), Jungr, Koloušek, Karlík, Vaculík - Tecl. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice