Hlavní obsah

Ostrava - Plzeň 1:3Plzeň si s Baníkem pohrála a v Ostravě slaví výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ševinský 0 : 1
29. Horváth 0 : 2
51. Hanousek 0 : 3
71. Onuchukwu 1 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Plzně odčinili domácí výpadek proti Brnu a ve čtvrtém prvoligovém kole zvítězili v Ostravě 3:1. Od vedoucího gólu Ševinského v osmé minutě měla Viktoria hru zcela ve své moci a z její převahy rezultovaly další dvě branky Horvátha a Hanouska. Baník dohrával od 56. minuty bez vyloučeného Greguše, i tak se nigerijský útočník Onuchukwu dočkal premiérové trefy v české lize.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost fotbalistů Plzně

Článek

Přestože Plzeň do zápasu vyrukovala bez reprezentantů Daridy s Limberským, kteří zůstali pouze mezi náhradníky, brzy šla do vedení. Pokus exostravského Řezníka ještě v osmé minutě zablokovala domácí obrana na roh, po kterém se však prosadil Ševinský a nadýchaný centr Bakoše trknul z bezprostřední blízkosti hlavou do sítě.

Vzdor a odhodlání Baníku klesly k bodu mrazu. Domácí se nechali zatlačit, a když kombinovali, tak vesměs jen ustrašeně na vlastní polovině.

Plzeň se v třicetistupňové výhni v nasazení nepředřela, v mezihře před ostravským vápnem však soupeře převyšovala o třídu. Ďuriš si po Rajtoralově pasu za obranu vylámal zuby na Bučkovi, Bakošovo zakončení z malého vápna po plzeňském ťukesu zase tečoval mimo tyče Kaprálik.

Západočechy rozradostnil až Horváth, který z přímého kopu ze své ideální parkety nachytal Bučka obstřelem na gólmanovu tyč.

Ostrava dohrávala poločas ve velkém útlumu. Hosté si ještě v závěru poločasu vytvořili v rychlém sledu další možnosti, ale Bakoš, Horváth i Řezník síť nenapnuli a Bakoš navíc zatřásl břevnem.

Na odevzdaný výkon Baník navázal i ve druhé půli a co nevidět přišel třetí trest, když po Řezníkově pasu si Bučka technicky vychutnal Hanousek. Kolář záhy pálil do tyče a zmar domácích podtrhl Greguš, který po druhé žluté kartě musel opustit trávník.

Viktoria v závěru ubrala plyn a Baník se i v oslabení zmohl na korekci skóre. Lehkou teč Onuchukwua nejprve Kozáčik vytěsnil na roh, ale pak se domácí Nigerijec položil do Kukecova centru a o tyč dostal balon za brankovou čáru.

Na výsledek už to ale nemělo vliv. Plzeň ještě stihla zahodit několik dalších příležitostí, a za rozhodnutého stavu se tedy prvních osmi prvoligových minut dočkal i sedmnáctiletý ostravský benjamínek Holzer.

4. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)
Branky: 73. Onuchukwu - 8. Ševinský, 28. Horváth, 50. Hanousek. Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Jiřík. ŽK: Kaprálik, Greguš, Vomáčka, Milosavljev - Ďuriš, Hanousek. ČK: 56. Greguš. Diváci: 9872.
Ostrava: Buček - Frydrych, Vomáčka, Kaprálik - Zawada (37. Onuchukwu), Vašenda, Greguš, Mach - Kraut (61. Droppa), Kukec (82. Holzer), Milosavljev. Trenér: Látal.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Řezník - Hanousek, Horváth - Štípek (66. Hora), Kolář (59. Darida), Ďuriš (84. Fillo) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články