Hlavní obsah

Brno - Budějovice 3:1Budějovice prohrály v Brně a po páté porážce klesly na dno ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Sandro 0 : 1
48. Švancara 1 : 1
65. Švancara 2 : 1
72. Glaser 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic podlehli v 6. ligovém kole v Brně 1:3, připsali si pátou porážku za sebou a propadli se na poslední místo tabulky. Dynamo sice v poločase vedlo po Sandrově střele, nováček ale po přestávce díky dvěma gólům Švancary skóre otočil. Poté přidal pojistku Glaser a Zbrojovka se tak na třetí pokus dočkala premiérové domácí výhry v sezóně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vpravo Pavel Zavadil z Brna, vlevo Michal Klesa z Českých Budějovic.

Článek

Oba týmy toužily napravit poslední nezdary. Jihočeši naposledy bodovali v prvním kole, Brno zase v předešlých dvou zápasech inkasovalo hned devět branek. Před slabě zaplněným stadionem na Srbské se proto začalo hodně útočně.

Do první šance se dostala Zbrojovka. Husár hledal z levé strany Jurdíka a ten míč tečoval jen těsně vedle Daňkovy levé tyče. V domácí brance se dočkal ligové premiéry gólman Petr a úvodní zákrok musel vytáhnout v osmé minutě, kdy ho zblízka trefil Markovič.

Za šest minut už hosté vedli. Po centru z levé strany zapomněla brněnská obrana na nabíhajícího Sandra a ten chytře mířenou přízemní střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Domácí byli ve zbytku první půle velmi zakřiknutí a náladu jim ještě víc pokazila 36. minuta, ve které utrpěl po souboji zlomeninu klíční kosti obránce Kaufman.

Po změně stran nastal nečekaný zvrat. Brnu hodně pomohl rychlý gól Švancary, který ve 48. minutě využil špatného odkopu Nováka a z hranice velkého vápna umístil míč přesně mimo Daňkův dosah. V 65. minutě Švancara otočil skóre. Nejlepší hráč zápasu si naskočil na centr střídajícího Glasera a netradičně hlavičkou skóroval.

Jihočeši se zcela sesypali a za dalších sedm minut jim nabuzená Zbrojovka zasadila rozhodující úder. Střídající Glaser napřáhl z dálky a oslavil svůj ligový debut pohlednou premiérovou brankou. Budějovice ještě mohly skóre v závěru zkorigovat, ale Markovič vystřelil nad.

Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 3:1 (0:1)
Branky: 48. a 65. Švancara, 72. Glaser - 14. Sandro. Rozhodčí: Kocourek - Wilczek, Zeman. ŽK: Mezlík - Klesa, Novák, Javorek, Zeba. Diváci: 2222.
Brno: Petr - Hyčka, Pernica, Kaufman (36. Sus), Husár - Mezlík, Zavadil, Šoljič, Lutonský - Jurdík (53. Glaser), Švancara (79. Fall). Trenér: Čuhel.
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Řepka, Lengyel, Hanzlík (71. Řezníček) - Klesa (68. Hudson), Rýdel (74. Zeba), Javorek, Otepka, Sandro - Markovič. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: