Hlavní obsah

VIDEO: Slovan Lva divácky válcuje. V Bratislavě je nejlepší atmosféra v celé KHL, tvrdí i soupeři

Praha
Aktualizováno

Při své premiérové sezóně v Kontinentální lize mají hokejisté bratislavského Slovanu i pražského Lva za sebou tři zápasy. A přestože bodově je na tom lépe zatím český celek, v divácké návštěvnosti Lva tým ze slovenské metropole válcuje. Fanoušci už Slovnaft Arénu dvakrát vyprodali a i ve zbylém utkání jich dorazilo více než na divácký rekord Lva.

Atmosféra v Bratislavě

 
Článek

Číslo 9381. Taková je aktuálně průměrná návštěvnost domácích zápasů Slovanu. Pražský Lev se přitom může pochlubit cifrou takřka o čtyři tisícovky nižší. Vymlouvat se přitom nemůže na atraktivitu soupeřů, oba celky narazily na lotyšskou Rigu, ruský Spartak Moskva a ukrajinský Doněck.

Počet diváků na domácích zápasech Slovanu
Donbass Doněck10 055 (vyprodáno)
Dinamo Riga8034
Spartak Moskva10 055 (vyprodáno)

„Slovan je mužstvo s obrovskou historickou tradicí. Náš Lev je nový tým, který své fanoušky teprve hledá. Věříme však, že budeme mít výsledky a návštěvnost tak bude mít vzestupnou tendenci," vysvětluje dosavadní nižší počet příznivců Lva manažer komunikace klubu Jan Rachota.

Počet diváků na domácích zápasech Lva
Dinamo Riga6358
Spartak Moskva5235
Donbass Doněck4875

Proti Doněcku a moskevskému Spartaku měl Slovan dvakrát vyprodáno, na Rigu dorazilo přes 8000 příznivců. „Stále vyprodáno nebude, ale plno by mělo být pořád. Zájem o lístky je z celého Slovenska," říká sportovní ředitel Slovanu Oldřich Štefl. Lev nejvyšší návštěvu zaznamenal při premiéře proti Rize, kdy si do Tipsport Arény našlo cestu 6358 diváků.

Průměrná návštěvnost
Slovan Bratislava9381
Lev Praha5489

Kromě zaplněných tribun si hokejisté v Bratislavě pochvalují i úžasnou atmosféru. Ódy na slovenské diváky pějí i hráči soupeře. „Po zápase jsme se o tom bavili v šatně. Doteď jsme si všichni mysleli, že nejlepší atmosféra je v lotyšské Rize. Shodli jsme se ale, že tady to bylo o hodně lepší. Ještě jsme se nesetkali s tím, aby diváci skoro celý duel skandovali," prohlásil Branko Radivojevič, útočník moskevského Spartaku.

Reklama