Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 4:1Třinec v souboji posledních mistrů porazil Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zíb 1 : 0
15. Zíb 2 : 0
17. Růžička 3 : 0
28. Bonk 4 : 0
45. Somík 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Bitva posledních dvou extraligových mistrů měla jednoznačného vítěze; Třinec v úvodním kole nové sezony doma po nadšeném výkonu přehrál obhájce titulu Pardubice 4:1. Utkání bylo velkým představením první formace Ocelářů, která zařídila všechny čtyři góly. Dva z nich dal obránce Lukáš Zíb, po třech bodech si připsali Radek Bonk, Martin Růžička a Josef Hrabal. Trenér Josef Turek tak svou extraligovou premiéru v roli hlavního kouče oslavil výhrou.

Článek

Mistr musel hned na počátku sezony spolknout hořkou pilulku. I když nezačal vůbec zle, už po první části nabral tříbrankovou ztrátu. Přitom hned v prvním střídání Šagát dokázal dostat puk do síťky, bohužel pro hosty o zlomek vteřiny později do již posunuté brány.

Ještě v osmé minutě zavařili domácímu gólmanovi Nahodil s Buchtelem, ale po vedoucím zásahu Zíba, který už za pět sekund využil bombou od modré čáry třineckou přesilovku, to šlo s Východočechy rychle z kopce.

Oceláři je sevřeli jako do kleští, překvapený Peterek nestihl usměrnit zblízka puk do prázdné branky, domácí promarnili i 96 sekund přesilovky pět na tři, ale v 15. minutě znovu prudkou střelou po ledě skóroval Zíb, kterého od zadního hrazení krásně našel navrátilec Růžička.

Ten do soukolí prvního útoku Třince k Bonkovi s Varaďou zapadl dokonale a jeho třetí trefa v přesilové hře po vyšachování soupeřovy obrany dala vzpomenout na řádění tohoto útoku v loňské cestě Ocelářů za titulem.

Pardubice nemohly popadnout dech a v závěru úvodní části je při šancích Květoně a Peterka podržel ještě gólman Růžička.

Obraz hry se znovu srovnal až ve druhé části. Hosté ji odehráli bez vyloučení a ani třineckých šancí už nebylo tak mnoho. Výborný zákrok proti Klimentovi si Růžička připsal ve 25. minutě, proti Bonkově dorážce o tři minuty později však už byl bezmocný.

Úřadující šampioni neměli den. Snaha o čestný gól narážela i na smůlu, když Semorád dorážel pouze do tyčky. Nakonec se hosté dočkali v třetí části a Hamerlíka o čisté konto připravil Somík.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Zíb (Hrabal, Bonk), 15. Zíb (M. Růžička, Hrabal), 17. M. Růžička (Bonk, Hrabal), 28. Bonk (M. Růžička, Varaďa) - 45. Somík. Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 4557.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Roth, Galvas, Lojek, Klouček, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Vašíček, Benák, Kolář, od 21. navíc Ďaloga - Šagát, Cetkovský, Starý - Brendl, Beech, Somík - Nahodil, Buchtele, Kousal - Semorád, T. Nosek, M. Drtina. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín