Hlavní obsah

Budějovice - Vítkovice 2:5Jihočeši ztratili rychlé vedení a dostali od Vítkovic "bůra"

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Květoň 1 : 0
6. Szturc 1 : 1
8. Rehák 1 : 2
32. Svačina 1 : 3
34. Dej 2 : 3
45. Svačina 2 : 4
54. Strapáč 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v úvodním kole nového extraligového ročníku s Vítkovicemi 2:5. Jihočeši sice v duelu skórovali jako první už v první minutě, ale zbytek zápasu patřil Ostravanům, v jejichž dresu se dvěma přesnými trefami zaskvěl útočník Vladimír Svačina.

Článek

Utkání začalo menším zpožděním, neboť rozhodčí ještě před úvodním buly povolali na led rolbu k úpravě středu kluziště. Po uplynutí 55 vteřin otevřel skóre Květoň, jenž najížděl spolu s Langhammerem na jediného obránce Vítkovic. Hosté však rychle otočili. Na začátku šesté minuty po skrumáži vyrovnal Szturc a za další dvě minuty po rychlé akci skóroval Rehák ve chvíli, kdy domácí střídali a pustili soupeře do přečíslení.

Šanci k vyrovnání nevyužil Dej a v přesilovce ani z kruhu střílející Frühauf. Skórovat mohl i Kašpařík, který ve vlastním oslabení ujížděl po levé straně hrací plochy, technickou střelou překonal Málka, ale puk se odrazil od tyčky zpátky do hry. Závěr prvního dějství zpestřili bitkou Podlešák a Sloboda, oba šli předčasně pod sprchy.

Na začátku druhé třetiny Ujčík prokličkoval až před Kantora, ale domácí obránci mu nedovolili zakončit. Mladý budějovický gólman potom jen s obtížemi reagoval na nepříjemnou střelu Sturze a o chvíli později při něm stálo štěstím, když vyrazil puk před sebe a Strapáč zblízka netrefil odkrytou klec.

Plynulost hry potom narušilo několik po sobě jdoucích vyloučení na obou stranách. Sotva se počet hráčů na ploše naplnil, přidali hosté třetí gól. Kudělka trefil tyčku a Svačina dorazil za brankovou čáru. Jízda Svačiny a Klimka na jediného obránce gólem neskončila, při Kantorovi stálo znovu štěstí. Domácí ožili po kontaktním zásahu Deje, ale střely Šimánka, Knotka ani Soudka nepřinesly vyrovnání.

Ve 42. minutě Frühauf přidržel útočícího Romana a rozhodčí nařídil trestné střílení. Exekutor Klimek ale trefil pouze Kantorův levý beton. Hosté se radovali o tři minuty později po akci dva na jednoho, kterou zakončil Svačina doklepnutím do odkryté branky. Pátý gól přidal Strapáč, když před tím Walker v pádu trefil tyčku. Jihočeši se sympaticky pokoušeli alespoň snížit, nepomohla jim však ani přesilovka po faulu Barinky.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. L. Květoň (Langhammer, Dej), 34. Dej (Langhammer, L. Květoň) - 6. Szturc (R. Hruška, Huna), 8. Rehák (Ujčík), 32. Svačina (Kudělka, Huna), 45. Svačina (Klimek), 54. Strapáč (Walker). Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:6, navíc Podlešák - Sloboda oba 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4096.
České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Vráblík, Vydarený, Kolarz, Frühauf, od 21. navíc Kříž - Šimánek, Červený, Kotalík - Dej, Langhammer, L. Květoň - Mertl, Kašpařík, Podlešák (21. Rousek) - Soudek, Knotek, Suja. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Barinka, Rehák, Klimek, Voráček, Sloboda (21. Sedlák) - Ujčík, Burger, J. Káňa - Huna, R. Hruška, Szturc - Svačina, Roman, Klimek - Šedivý, Strapáč, Walker - od 41. navíc T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: